ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

ΕΠΙ-ΣΚΕΨΕΙΣ:

15 Φεβρουαρίου 2008

ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ ΚΑΙ ΘΗΣΕΑΣ

"ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ ΚΑΙ ΘΗΣΕΑΣ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ ΑΝΤΙ-ΠΟΔΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΣΥΝΑΝΤΩΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΒΙΟΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΤΗ ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ.

Ο ΟΙΔΙ-ΠΟΥΣ, ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΑ ΒΡΑΔΥΠΟΡΟΣ, ΕΠΙΛΥΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ «ΣΦΙΓΓΑΣ», ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΑΝ ΜΙΑΣΜΑ. ΕΝΩ Ο ΘΗΣΕΑΣ Ή ΘΗΤΕΑΣ (Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ) ΥΠΕΡΝΙΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ, ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΟΡΙΣΤΙΚΑ, ΤΟΝ «ΜΙΝΩΤΑΥΡΟ» (ΤΗΝ ΤΕΡΑΤΩΔΙΑ ΤΟΥ ΝΟΥ ΤΟΥ ΣΥΖΕΥΓΜΕΝΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ). ΓΙΑΤΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΙΔΙ-ΠΟΔΕΙΟ ΕΓΩΪΣΜΟ.

ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΘΑΝΑΤΩΣΗ ΤΟΥ «ΠΑΤΕΡΑ» ΤΟΥΣ. Ο ΠΡΩΤΟΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΕΥΧΘΕΙ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ-ΥΛΗ. ΕΝΩ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΤΗΝ ΦΑΕΙΝΗ ΕΔΡΑ Ή «ΦΑΙΔΡΑ»...
ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ
: ΝΑΙ
, ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ, ΘΗΣΕΑ, ΓΝΩΡΙΖΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΚΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΡΧΗ ΤΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΟΧΟΥΣ ΣΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΙΔΙΠΟΔΑ, ΠΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ – ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΣΤΟΝ ΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΩ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ ΜΟΥ, ΤΟΝ ΜΙΝΩΑ, ΤΟΝ ΑΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΔΑΜΑΝΘΥ.

ΚΙ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΟΥ ΑΔΗ ΔΕΝ ΞΕΓΕΛΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΓΕΙΩΝ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΝΙΚΙΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΗΒΗΣ Ή Θ-ΗΒΑΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΣ. ΑΥΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΙΤΙΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΝΙΚΙΕΤΑΙ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΥΝΔΕΕΙ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΗΓΑΓΑΝ.

...ΤΟΤΕ ΘΗΣΕΑ, ΕΠΑΝΕΛΑΜΒΑΝΑ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΑ ΕΞΗΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΝΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΓΙΝΟΥΝ ΕΜΜΟΝΗ ΙΔΕΑ: Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΛΑΪΟΣ – ΓΙΑΤΙ ΗΜΟΥΝ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΜΟΥ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ Ο ΧΡΗΣΜΟΣ – ΜΕΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ. ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ, ΚΑΤΑ ΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ, ΠΡΙΝ ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΘΩ. ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΕΦΘΑΝΑΝ ΑΥΤΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΟΤΑΝ (ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΗΣΜΟΣ) ΟΤΙ ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ, ΜΕ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΕΡΡΙΨΕ.

...ΚΙ ΕΘΕΤΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΑΝ ΔΕΝ ΕΤΙΜΩΡΕΙΤΟ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΤΑΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΤΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΕΠΡΑΤΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ;

ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ Η ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΦΙΓΓΑΣ ΠΟΥ ΤΟΤΕ ΜΑΣΤΙΖΕ ΤΗ ΘΗΒΑ. ΕΙΧΕ ΜΑΘΕΥΤΕΙ ΠΑΝΤΟΥ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ. ΚΙ ΗΤΑΝ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΣΕ ΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΤΑ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΛΑΪΟΥ (ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥΣ ΑΠ΄ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΗΒΑΙΟΥΣ) ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΣ ΕΚΕΙ ΤΗΣ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗΣ ΣΦΙΓΓΑΣ.

ΤΟΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑ
ΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΜΟΙΡΑ ΣΑΝ ΤΟ ΤΙΜΩΡΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΒΑΣΙΛΙΑ ΛΑΪΟΥ. ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΟΥ Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΘΗΒΑ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΦΙΓΓΑ.

ΤΟΤΕ ΠΗΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΚΕΙ ΣΤΟ «ΤΡΙΣΤΡΑΤΟ» ΠΟΥ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΟΛ΄ΑΥΤΑ) ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΩ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΛΑΪΟ, ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΔΙΝΟΤΑΝ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΤΟΜΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΟΛΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΣΥΜΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΛΥΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΖΩΗΣ ΜΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΗΣ ΠΟΛΕΩΣ.

ΑΛΛΑ ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΩ ΟΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΟΔΗΓΗΣΑΝ Σ΄ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΣΕΤΕΘΗ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΟΣ ΑΛΛΑ ΔΙΟΛΟΥ ΕΡΩΤΙΚΟΣ. ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΑΦΟΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΜΟΥ ΠΩΣ «ΘΑ ΣΥΖΕΥΧΘΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ». ΚΙ ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΗΝ, ΣΟΒΑΡΗ, ΜΕΤΡΗΜΕΝΗ ΣΕ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΑΤΕΚΝΗ, ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΡΟΠΗ, ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΤΗΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΟΥΝ ΣΑΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΟΡΕΞΗ ΝΑ «ΣΥΖΗΣΩ» ΜΑΖΙ ΤΗΣ.

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΙΟΚΑΣΤΗ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΠΟΤΕ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΣΑΝ ΜΗΤΕΡΑ. ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΥΖΗΣΩ Μ΄ΑΥΤΗΝ.

...TOTE ΛΟΙΠΟΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ, ΠΟΥ ΜΟΝΟ Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙ Ή ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ:

ΓΙΑ ΝΑ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ Η ΜΕΛΛΟΥΣΑ ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΤΗ ΜΟΥ ΜΗΤΕΡΑ, ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΕΡΟΠΗ – ΕΝΑΝΤΙ ΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΤΙΜΗΜΑΤΟΣ – ΚΑΙ ΝΑ ΔΥΝΗΘΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΒΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΛΟΥΜΕΝΑ ΕΜΠΟΔΙΑ: ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΜΠΟΔΙΩΝ, ΝΑ ΜΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΕΡΟΠΗ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΣΤΕΡΗΘΩ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ.

ΑΡΑ Η ΜΕΛΛΟΥΣΑ ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ (ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΜΗΧΑΝΕΥΤΕΙ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΜΑΣ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΜΗΧΑΝΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΣΤΟ ΑΤΕΚΝΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΖΕΥΓΟΣ ΜΕΡΟΠΗΣ-ΠΟΛΥΒΟΥ.

ΚΑΙ ΠΑΝΩ Σ΄ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΠΑΙΞΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ, Η ΕΛΚΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑΣ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕΣΑ ΜΟΥ. ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΕΤΕΘΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΔΕΙΞΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΟΥ.

...ΜΟΛΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΑΤΩΣΑ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ ΜΟΥ, ΒΛΕΠΩ, ΞΑΦΝΙΚΑ, ΕΚΕΙ – ΣΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ «ΤΡΙΣΤΡΑΤΟ» ΠΟΥ ΗΜΟΥΝ – ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΑΜΑΞΑ ΜΕΤΑ ΚΗΡΥΚΟΣ.

ΤΟΤΕ ΧΤΥΠΗΣΕ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ... ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑ ΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΗΞΕΡΑ ΑΠΟ ΠΑΜΠΑΛΑΙΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ... ΤΟΤΕ ΜΟΥ ΦΩΝΑΞΕ Ο ΚΗΡΥΚΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. ΚΙ ΟΠΩΣ ΗΜΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΘΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΑ ΠΑΡΑ ΤΟΣΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΜΕ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΛΟΓΑ, Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΕ ΧΤΥΠΗΣΕ Μ΄ΕΝΑ ΜΑΣΤΙΓΙΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ. ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ! Η ΕΧΘΡΟΤΗΤΑ ΓΙ΄ΑΥΤΟΝ ΕΓΙΝΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΜΕΣΑ ΜΟΥ. ΣΑΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΑΠΟ ΕΥΦΛΕΚΤΕΣ ΥΛΕΣ. ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΕ ΣΥΓΚΡΑΤΟΥΣΕ. ΤΟΝ ΚΤΥΠΗΣΑ ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΡΑΒΔΙ ΜΟΥ. ΚΥΛΙΣΤΗΚΕ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΤΩ...


ΘΗΣΕΑΣ: ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΟΥ «ΛΑΜΒΔΑΚΟΥ» ΗΤΑΝ Ο ΛΑΪΟΣ.

ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΚΡΥΦΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΝΗΤΟΡΑ ΣΟΥ «ΛΑΪΟΥ». ΓΙΑΤΙ «ΛΑΪΟΣ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΛΑΙΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ. ΚΙ ΕΔΩ ΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ» ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ:

1ον ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΖΩΔΙΑΚΟΣ
2ον ΜΑΥΡΟ-ΜΑΓΙΚΟΣ.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΩΪΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΥΝΑΠΟΤΕΛΟΥΝ, ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΒΑΔΙΖΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΖΩΔΙΑΚΑ. ΟΠΟΤΕ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ «ΤΑΥΡΟΥ». ΑΥΤΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟΝ «ΜΙΝΩΤΑΥΡΟ» ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣA ΑΛΛΟΤΕ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ. ΕΚΕΙΝΟΝ ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΙΣ ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ.

...ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΗ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ Ή «ΠΑΣΙΦΑΗΣ» ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΝΟΟ-ΔΑΙΔΑΛΩΔΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ «ΑΣΤΡΙΚΟΥ» ΚΟΣΜΟΥ, ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΟΙΚΕΙ Ο «ΜΙΝΩ-ΤΑΥΡΟΣ».
AYTON OΦΕΙΛΕΙ ΚΑΘΕ «ΜΑ-ΘΗΤΕΑΣ» Ή ΘΗΣΕΑΣ ΝΑ ΦΟΝΕΥΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ «ΑΡΙ-ΑΔΝΗΣ», ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥ ΑΓΝΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. ΚΑΙ Η ΑΡΙΑΔΝΗ-ΨΥΧΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΑΔΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΣΥΖΕΥΓΝΥΤΑΙ ΤΟΝ «ΔΙΟΝΥΣΟ». ΤΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ, ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ «ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΥ», ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΕΞΙΟ-ΖΩΔΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΖΩΔΙΑΚΟ.

...«ΛΑΪΟΣ» ΛΟΙΠΟΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΑΙΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΖΩΔΙΑΚΟΣ, ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΟΧΗ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙ΄ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ Ο ΝΟΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ «ΠΕΤΡΩΜΕΝΟΣ», ΔΗΛΑΔΗ ΒΡΑΔΥΚΙΝΗΤΟΣ (ΛΑΑΣ-ΠΕΤΡΙΝΟΣ). ΕΝΩ ΟΙ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑΧΥΚΙΝΗΤΕΣ.

ΑΛΛΑ «ΛΑΪΟΣ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΤΡΑΠΟ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ. ΚΙ ΑΥΤΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΡΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: ΛΑΓΝΕΙΑ – ΦΙΛΟΧΡΗΜΑΤΙΑ – ΦΙΛΑΡΧΙΑ. ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΑΥΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ «ΑΝΔΡΩΘΗΚΑΝ» ΜΕ ΤΟΝ «ΛΑΪΟ» Ή «ΛΑΙΟ».

ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ «ΠΕΛΟΠΑ». ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΚΟΝΤΑ: ΠΕΛΑΣ+ΩΨ-ΩΠΟΣ. (Η ΛΕΞΗ ΑΥΤΗ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΠΟΛΥ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΔΩ, ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΪΟ, ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ).

ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΥΤΩΝ ΣΗΜΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΛΑΪΟΥ Ή ΛΑΙΟΥ – ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΖΩΔΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Ή ΜΑΥΡΗΣ ΑΤΡΑΠΟΥ – ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΘΟΥΝ, ΟΙΔΙΠΟΔΑ, ΟΛΑ ΟΣΑ ΔΙΕΠΡΑΞΕ Ο ΛΑΪΟΣ ΤΟΣΟ ΣΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΑ, ΧΡΥΣΙΠΠΟ, ΟΣΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ.

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΝ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΙΠΠΟ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ Η ΛΑΓΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΧΡΗΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΪΟΥ-ΛΑΙΟΥ ΓΟΝΟΥ ΤΩΝ ΛΑΜΒΔΑΚΙΔΩΝ. Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ Η ΕΠΑΚΟΛΟΥΘΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΥΒΡΙ ΤΗΣ ΛΑΓΝΕΙΑΣ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΩΜΑΛΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΟΜΟΦΥΛΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ, ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΤΟΥ.

ΕΤΣΙ, Ο «ΥΒΡΙΣΤΗΣ» ΛΑΪΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΗΓΑΓΕ, ΚΗΛΙΔΩΣΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΝΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΝΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΕΙ ΔΥΟ ΕΤΕΡΟΓΕΝΩΣ ΠΟΛΩΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΨΥΧΗ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΠΟΥ ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΜΕΝΟΥΣΕΣ ΓΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΕΙ ΤΕΧΝΗΤΑ ΤΗΝ ΛΑΓΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΑΣΤΡΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝΤΩΝ ΕΝΟΙΚΩΝ ΤΟΥ – ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ ΜΕ ΘΑΝΑΤΟ (ΦΥΣΙΚΟ-ΨΥΧΙΚΟ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ) ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΑΝΩΤΕΡΟ ΑΙΘΕΡΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΣ ΤΟΥ «ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ» ΛΑΪΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥ ΠΕΛΟΠΑ, ΧΡΥΣΙΠΠΟ.

ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΥΠΤΟΜΕΝΗ ΕΝΝΟΙΑ, ΤΗΣ ΦΙΛΟΧΡΗΜΑΤΙΑΣ. ΓΙΑΤΙ «ΧΡΥΣΙΠΠΟΣ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟ-ΙΠΠΟ: ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗΡΙΟ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ. ΑΡΧΙΣΕ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΤΟΝ «ΛΑΪΟ» Η ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΜΑΝΙΑ ΚΑΡΠΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΞΕΝΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΥΓΕΝΕΣ ΑΥΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟ, ΠΟΥ Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ» Ή «ΜΑΥΡΗ» ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΤΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΑΤΙΜΩΣΗ ΤΟΥ «ΧΡΥΣΙΠ-ΠΟΥ». Η ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ – ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ – ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ «ΑΤΙΜΩΣΗ» ΚΑΙ «ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ», ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΑΠΩΛΕΙΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Ή «ΧΡΥΣΙΠΠΟΥ», ΓΙΟΥ ΤΟΥ «ΠΕΛΟΠΑ», ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ, ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΝ.

ΓΙ΄ΑΥΤΟ Ο «ΛΑΪΟΣ» Ή ΜΑΥΡΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΠΙΔΙΔΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΣΥΠΟΣΤΑΤΗ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ, ΤΗΣ ΦΙΛΟΧΡΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΓΝΕΙΑΣ, ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: ΠΡΩΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΞΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΩΘΗΣΕΩΣ. ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΠΙΤΑΣΣΕΙ ΝΑ ΕΛΚΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΚΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΖΩΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΩΝ. ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΩΘΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΠΟΛΙΚΟΙ ΚΡΑΔΑΣΜΟΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΦΥΣΙΚΕΣ, ΨΥΧΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ.

...H «ΙΟΚΑΣΤΗ» ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ «ΚΑΣΤΑ» ΑΠΟ «ΙΟΥΣ» (ΙΟ-ΚΑΣΤΗ), ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΓΟΝΟ ΠΟΡΕΙΑ. ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΙΟΚΑΣΤΟΣ ΗΤΑΝ ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ: ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΑΕΡΑΣ ΜΙΑΣ «ΚΑΣΤΑΣ» ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟΝ «ΙΟ». Η ΔΕ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΕΝΟΣ ΥΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.

...ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ - ΦΥΣΙΚΟ, ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΟ, ΝΟΗΤΙΚΟ - ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΟΣΗΡΗ ΣΥΖΕΥΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΟ-ΓΟΝΟ ΚΑΣΤΑ (ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ) ΚΑΙ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΜΙΑΣΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

...ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΣΟΥ ΟΙΔΙΠΟΔΑ, ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΣ.

Ο «ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ» ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ - ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΓΕΝΝΗΣΕΙ Η ΣΕΛΗΝΙΑΚΗ ΜΑΣ «ΠΑΣΙΦΑΗ» - ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΜΑΣ... ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΣ: ΟΤΑΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΙΚΡΑ.

...Η ΣΦΙΓΓΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΤΑΦΩΡΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΗΘΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΞΕΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΩΘΗΣΕΩΣ.

...Ο ΧΡΗΣΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΪΟ ΕΠΕΣΗΜΑΙΝΕ ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ:

«ΛΑΪΕ ΛΑΒΔΑΚΙΔΗ, ΠΑΙΔΩΝ ΓΕΝΟΣ ΟΛΒΙΟΝ ΑΙΤΕΙΣ. ΔΩΣΩ ΤΟΙ ΦΙΛΟΝ ΥΙΟΝ. ΑΤΑΡ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟΝ ΕΣΤΙΝ ΣΟΥ ΠΑΙΔΟΣ ΧΕΙΡΕΣΙ ΛΙΠΕΙΝ ΦΑΟΣ...»

ΕΣΗΜΑΙΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ, ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΦΙΛΟΤΗΤΟΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ Ο ΛΑΪΟΣ ΠΡΟΣ ΕΣΕΝΑ ΚΙ ΕΣΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΪΟ, ΘΑ ΦΟΝΕΥΟΤΑΝ Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΕΑΥΤΟΣ ΤΟΥ.

ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ: ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΚΑΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΜΟΥ ΜΕ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΙ ΑΠΕΡΡΙΨΕ Ο ΛΑΪΟΣ;

ΘΗΣΕΑΣ: ΒΕΒΑΙΩΣ ΑΠΟ ΚΑΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ, ΟΙΔΙΠΟΔΑ! ΓΙΑΤΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΛΟΞΙΑΚΑ. ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΑΒΑΘΜΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ, ΜΕ ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΕΚΛΑΜΒΑΝΕΙ «ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ» ΤΙΣ ΔΕΛΦΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΝΟΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΙΑΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ, ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΔΙΟ... ΓΙ ΄ΑΥΤΟ Ο ΛΑΪΟΣ, ΟΤΑΝ ΠΗΡΕ ΤΟΝ ΧΡΗΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ, ΔΙΕΠΡΑΞΕ ΠΡΩΤΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ.

Ο ΧΡΗΣΜΟΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΣΗΜΑΙΝΕ: ΛΑΪΕ ΛΑΒΔΑΚΙΔΗ, ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΦΙΛΟΝ ΥΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΙΟ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ. ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΕΠΡΑΞΕΣ ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΓΙΟ ΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ ΠΑΤΕΡΑ, ΘΑ ΒΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑ - ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΑΙΘΕΡΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ - ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΩΜΑΛΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΑΓΝΗ ΦΙΛΟΤΗΤΑ.

ΑΛΛΑ Ο ΛΑΪΟΣ - ΚΑΘ΄Ο ΛΑΑΣ Ή ΣΚΛΗΡΥΜΕΝΟΣ - ΠΗΡΕ «KATA ΓΡΑΜΜΑ» ΤΗΝ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΧΡΗΣΜΟΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ. ΚΑΙ ΤΟΤΕ, ΤΑ ΠΑΤΡΟ-ΥΪΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΤΕΥΕ, ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΩΜΑΛΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ.

...OΠΟΤΕ, «ΛΑΪΟΣ ΛΑΒΔΑΚΙΔΗΣ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΑΠΟΛΙΘΩΤΗΣ ΤΩΝ «ΛΑΜΒΔΑΚΙΔΕΙΩΝ» ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ. ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ «ΔΙΑΣΤΡΕΦΕΙ» ΤΗΝ ΕΡΩΤΙΚΗ Ή ΠΤ-ΕΡΩΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ «ΧΡΥΣΟΥ ΙΠΠΟΥ» Ή ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΝΕΚΡΩΝΕΙ.

ΓΙΑΤΙ Ο «ΧΡΥΣΟΣ ΙΠΠΟΣ» (ΚΑΙ «ΙΠ-ΠΟΣ» ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΕΧΩΝ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥΣ ΠΟΔΑΣ) ΣΤΗΝ ΜΗ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΗ ΠΤ-ΕΡΩΤΗ Ή «ΕΡΩΤΙΚΗ» ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝ-ΑΠΑΝΤΑ, ΔΙΑ ΤΩΝ ΑΠΟ ΕΡΩΤΑ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ, ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ Ή ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ - ΑΙΘΕΡΙΚΗ - ΠΑΡΟΥΣΙΑ.

ΟΙΔΙΠΟΔΑΣ: ΟΠΟΤΕ, Η «ΙΟ-Κ-ΑΣΤΗ» ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ, ΘΗΣΕΑ, ΤΗΝ ΚΕΝΗ ΩΡΑΙΟΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Ή ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ, ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ «ΚΑΛΗ ΕΠΙΚΑΣΤΗ».

ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΦΡΟΝΕΙ ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΑ Η ΤΥΧΗ. ΑΥΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΣΣΕΙ- ΔΗΜΟΣΙΑ - ΟΤΙ «ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΝΟΙΑ ΟΥΔΕΝΟΣ ΣΑΦΗΣ». ΑΥΤΗ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ «ΠΟΛΛΟΙ ΒΡΟΤΟΙ ΣΥΝΕΥΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΟΥΣ». ΑΥΤΗ, ΤΕΛΟΣ, Η ΚΕΝΗ ΩΡΑΙΟΛΟΓΙΑ ΣΜΙΓΕΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ «ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ». ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΑΠΟΚΟΠΤΕΙ ΤΟΝ ΟΜΦΑΛΙΟ ΛΩΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ, ΜΕΤΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΝΙΓΗΡΗ ΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΘΝΗΣΚΟΥΣΑ ΠΛΕΟΝ «Θ-ΗΒΑ».

ΟΠΟΤΕ, «ΟΙΔΙ-ΠΟΥΣ», ΘΗΣΕΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΡΑΔΥΠΟΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ.

-ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΗΡΞΕ ΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΟΥ ΑΠΟ-ΛΙΘΩΤΗ ΛΑΪΟΥ «ΛΑΒΔΑΚΙΔΗ». ΤΟΥ ΑΣΗΜΑΝΤΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΥ ΤΩΝ ΚΑΔΜΕΙΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ.

-ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ, ΕΝΩ «ΣΚΟΤΩΣΕ» ΤΟΝ ΑΠΟΛΙΘΩΤΗ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ, ΣΥΖΕΥΧΘΗΚΕ ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΤΗΝ ΚΕΝΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΩΡΑΙΑ ΚΕΝΟΛΟΓΙΑ.

-ΓΕΝΝΗΣΕ ΕΤΣΙ «ΑΤΛΗΤΟΝ ΓΕΝΟΣ». ΔΗΛΑΔΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΑΛΛΗΛΟΑΝΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ Ή, ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: ΑΥΤΟ-ΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΓΟΝΙΚΗΣ ΑΠΟΛΙΘΩΣΗΣ.

ΘΗΣΕΑΣ: ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΩΤΕΡΗ ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΛΦΙΚΗΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΣ ΠΩΣ «ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΑ ΤΟΥ ΟΙΔΙΠΟΔΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ».

H ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ:
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΑΦΙΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΟΙΔΙΠΟΔΕΙΑ ΜΙΑΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΞΑΛΕΙΦΟΝΤΑΣ ΑΠ΄ΑΥΤΗΝ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ, ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ."

ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ:

ΕΝΩΔΩΝ - "ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΙΔΙΠΟΔΑ ΣΤΟ ΘΗΣΕΑ", ΑΘΗΝΑ 1990.


ΠΗΓΗ: ΝΕΟ-ΕΛΛΗΝ