ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

ΕΠΙ-ΣΚΕΨΕΙΣ:

18 Ιανουαρίου 2008

HAARP:ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

Το Τεχνονέτ (Technonet) είναι ένα μέσο διαμαρτυρίας για τους διαδηλωτές των Λεωφόρων της πληροφορικής της δεκαετίας του 1990. Για παράδειγ­μα, μια ολοένα αυξανόμενη ομάδα ανδρών και γυναικών στον κόσμο χρη­σιμοποιεί το Ίντερνετ (δημιούργημα του στρατού των ΗΠΑ για την ασφαλή ανταλλαγή και την μεταφορά πληροφοριών) για να τραβήξουν το ενδιαφέρον σε ένα περίεργο στρατιωτικό σχέδιο στην Αλάσκα. Τώρα αυτός ο κόσμος, που επι­κοινωνεί και συνεννοείται με e-mail, μέσω του Ίντερνετ, εισχωρεί στα απόρρητα του Υπουργείου Αμυνας, χρησιμοποιώντας το ίδιο το κυβερνητικό δίκτυο.

haarp

Το "έντυπο" μέρος αυτής της διαμαρτυρίας άρχισε όταν ο Ντένις Σπεχτ (Dennis Specht), ένας αγωνιστής εναντίον των πυρηνικών, που τότε ζούσε στην Αλάσκα, έστειλε ένα άρθρο στο NEXUS με θέμα το HAARP -το Πρόγραμμα Ενεργητικής Έρευνας της Ιονόσφαιρας με Υψηλές Συχνότητες. Τότε, ένας πολιτικός ακτιβιστής και επιστημονικός ερευνητής στο Anchorage της Αλάσκα, ο Νικ Μπέγκις (Nick Begich), "δικτυώθηκε" με τους Πάτρικ και Γκάελ Κρίσταλ Φλάναγκαν (Patrick & Gael Crystal Flanagan), που ήταν γνωστοί ως "τεχνομονα-χοί" και ζουν στην Sedona της Αριζόνα, οι οποίοι του είπαν να ψάξει στοιχεία για το HAARP, στο NEXUS, ένα Αυστραλιανό περιοδικό. Ο Μπέγκις ξαφνιάστηκε όταν είδε ένα άρθρο για την πόλη του στο NEXUS και αμέσως πήγε στην τοπική Βιβλιοθήκη για να ξεθάψει τα στοιχεία που αναφέρονταν & αυτό άρθρο.

Αυτή η έρευνα οδήγησε σε διάφορα άρθρα και το βιβλίο, "Οι Άγγελοι δεν παί­ζουν αυτό το Haarp (στμ. λογοπαίγνιο με την λέξη Αρπα-Harp): Πρόοδοι στην Τεχνολογία του Tesla" (Angels Don't Play This HAARP: Advances in Tesla Technology). Στις 230 σελίδες του περιλαμβάνονται πολλές λεπτομέρειες για αυτό το πρόγραμμα. Σ' αυτό το άρθρο υπάρχουν κάποια από τα σημαντικότερα σημεία του βιβλίου. Παρά το μέγεθος της έρευνας (350 υποσημειώσεις), ουσιαστι­κά δεν είναι τίποτα παραπάνω από την ιστορία ορισμένων συνηθισμένων ανθρώ­πων που ανέλαβαν μια ασυνήθιστη αποστολή.

To HAARP Βράζει τα Ανώτερα Στρώματα της Ατμόσφαιρας

To HAARP θα βομβαρδίσει το ανώτερο στρώμα της ατμόσφαιρας με μια ισχυρή και κατευθυνόμενη ηλεκτρομαγνητική ακτίνα. Αποτελεί την εξελιγμένη μορφή μιας "ιονοσφαιρικής θερμάστρας" (η ιονόσφαιρα είναι μια σφαίρα φορτισμένη με ηλε­κτρισμό που περιβάλλει το ανώτερο στρώμα της ατμόσφαιρας της Γης. Η περιο­χή που καλύπτει εκτείνεται από 40 μέχρι 600 μίλια επάνω από την επιφάνεια της Γης). Με απλά λόγια, η συσκευή για το HAARP είναι μια αντιστροφή ενός ραδιοτη-λεσκοπίου, όπου οι αντένες στέλνουν αντί να λαμβάνουν σήματα. To HAARP είναι το πειραματικό στάδιο μιας τεχνολογίας που ακτινοβολεί ραδιοκύματα και "ση­κώνει" ολόκληρα τμήματα της ιονόσφαιρας με την συγκέντρωση μιας ακτίνας που θερμαίνει αυτές τις ιονοσφαιρικές περιοχές. Τότε ηλεκτρομαγνητικά κύματα αντανακλώνται πίσω στη Γη και διαπερνούν οτιδήποτε, οργανικό ή ανόργανο. Η δημοσιοποίηση του HAARP δίνει την εντύπωση ότι το πρόγραμμα είναι κυρίως ένα ακαδημαϊκό σχέδιο που έχει σαν στόχο την αλλαγή της ιονόσφαιρας ώστε να βελτιωθούν οι επικοινωνίες, για το καλό της ανθρωπότητας. Όμως, άλλα στρα­τιωτικά έγγραφα των ΗΠΑ το θέτουν διαφορετικά και ξεκάθαρα: σκοπός του HAARP είναι να μάθει πως θα "εκμεταλλευτεί την ιονόσφαιρα για λόγους που αφορούν το Υπουργείο Αμυνας". Η επικοινωνία με τα υποβρύχια είναι ένας από αυτούς τους σκοπούς.

Ανακοινώσεις μέσω του τύπου και άλλες πληροφορίες που διοχετεύει σκόπιμα ο στρατός για το HAARP υποβαθμίζουν τη σημασία και τη σπουδαιότητα του. Οι δημοσιεύσεις αυτές επιμένουν ότι το σχέδιο HAARP δεν είναι διαφορετικό από οποιαδήποτε άλλη ιονοσφαιρική "θερμάστρα", που ήδη λει­τουργεί με ασφάλεια σε ολόκληρο τον κόσμο, σε μέρη όπως το Arecibo, το Πουέρτο Ρίκο, το Τρόμζε (Tromsoe) της Νορβηγίας και η πρώην Σοβιετική Ένωση. Όμως, ένα κυβερνητικό έγγραφο του 1990 αναφέ­ρει οτι αυτή η καταστροφική ραδιοσυ­χνότητα (RF) θα προκαλέσει στην ιονό­σφαιρα αφύσικες καταστάσεις: "...στις ισχυρότερες Υψηλές Συχνότητες (HF) που διαθέτει η Δόση, οι αστάθειες που συνήθως ερευνώνται, προσεγγίζουν σε ισχύ τη μέγιστη αποσταθεροποιητική ικανότητα της ενεργείας της ραδιοσυ­χνότητας". Εάν ο στρατός σε συνεργα­σία με το Πανεπιστήμιο Φέρμπανκς (Fairbanks) της Αλάσκα, μπορεί να απο­δείξει ότι αυτή η ισοπεδωτική τεχνολο­γία τύπου "Πόλεμος των Αστρων" είναι Λογική, τότε έχουν και οι δύο δίκιο.

Ο στρατός έχει μια σχετικά αδάπανη αμυντική ασπίδα και το πανεπιστήμιο μπορεί να καυχιέται για την πιο δραμα­τική γεωφυσική μεταβολή από την ε­ποχή των εκρήξεων πυρηνικών βομβών. Μετά από ένα επιτυχημένο τεστ θα ε­ξουσιάζουν τα μεγάλα στρατιωτικά προγράμματα του μέλλοντος και θα εξασφαλίσουν μεγάλες αγορές για το φυσικό αέριο του Νορθ Σλόουπ (North Slope) της Αλάσκα.

Ρίχνοντας μια ματιά μέσα στις άλλες "πατέντες" που βασίστηκαν στο έργο ενός φυσικού από το Τέξας, ονόματι Μπέρναρντ Ίστλουντ (Bernard Eastlund), γίνεται φανερός ο τρόπος με τον οποίο ο στρατός σκοπεύει να χρησιμοποιή­σει τον πομπό HAARP. Αποδεικνύει επίσης ότι δεν είναι και τόσο αληθινές οι κυβερνητικές διαψεύσεις. Ο στρατός γνω­ρίζει με ποιο τρόπο σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτή την τεχνολογία, και αυτό φαίνεται καθαρά από τα έγγραφα του. Έχει εσκεμμένα αποπροσανατολίσει τον κόσμο με τις μισές του κουβέντες, τα παιχνίδια με τις λέξεις, και τη δόλια παραπληροφόρηση.

Ο στρατός υποστηρίζει ότι το σύστημα HAARP μπορεί να του προσφέρει: ένα μέσον για να αντικαταστήσει τον μηχα­νισμό εντοπισμού του φαινομένου του ηλεκτρομαγνητικού παλμού των θερμοπυρηνικών μηχανισμών, να αντικαταστή­σει το Ακρως Χαμηλής Συχνότητας (ELF) σύστημα επικοινω­νίας των υποβρύχιων που λειτουργεί στο Michigan και το Wisconsin με μια νέα και πιο σύνθετη τεχνολογία, να χρησι­μοποιηθεί για να αντικαταστήσει το σύστημα ραντάρ που είχε σχεδιαστεί κάποτε, με ένα πιο εύκαμπτο και ακριβές σύστημα, να παρέχει τον τρόπο να διακόπτει τις επικοινω­νίες σε μια πολύ μεγάλη έκταση χωρίς να παρενοχλούνται οι επικοινωνίες του στρατού, να παρέχει μιας μεγάλης έ­κτασης γεωτομογραφία η οποία, εάν συνδυαστεί με τις δυ­νατότητες των υπολογιστών EMASS και CRAY, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μηχανισμός εξακρίβωσης της τήρησης συμφωνιών ειρήνης και μείωσης των πυρηνικών όπλων, να γίνει ένας μηχανισμός γεωφυσικής έρευνας ευρείας ακτίνας για την εύρεση πετρελαίου, αερίου και ορυκτών αποθεμά­των, να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση αεροπλάνων και πυραύλων που ίπτανται σε χαμηλό ύψος, κάνοντας έτσι τις άλλες τεχνολογίες να φαίνονται αρχαίες.

Οι δυνατότητες αυτές φαίνονται σαν μια καλή ιδέα για όσους πιστεύουν σε μια ισχυρή εθνική άμυνα και σε αυτούς που ενδιαφέρονται για τη μείωση των δαπανών. Όμως, οι πιθανές εφαρμογές για τις οποίες τα έγγραφα του HAARP δεν δίνουν καμιά εξήγηση, και οι οποίες υπάρχουν μόνο στα έγγραφα της Αεροπορίας, του Στρατού και του Ναυτικού των ΗΠΑ και άλλων ομοσπονδιακών γραφείων, είναι τρομα­κτικές. Επιπλέον, κατά την άποψη ορισμένων επιστημόνων, τα αποτελέσματα από την απρόσεκτη χρήση αυτών των δυνάμεων στην φυσι­κή μας ασπίδα -την ιονόσφαιρα- μπορεί να είναι καταστροφικά.

Δύο άτομα από την Αλάσκα το εί­παν ξεκάθαρα. Ένα ιδρυτικό μέλος του κινήματος κατά του HAARP, η Μπάρ-μπαρα-Κλερ Ζίκουρ (Barbara-Clare Zickuhr), αναφέρει: στρατός θα δώ­σει στην ιονόσφαιρα μια μεγάλη κλω­τσιά για να δει τι θα συμβεί". Ο στρατός απέφυγε να εξηγήσει στον κόσμο ότι δεν γνωρίζει ακριβώς τι θα συμβεί. Επι­στημονική σκευωρία; Το πρόγραμμα HAARP χρησιμοποιεί τα μεγαλύτερα επί­πεδα δύναμης που έχουν χρησιμοποιη­θεί μέχρι σήμερα, και όπως αναφέρουν οι Μπέγκις και Μάνιν (Manning) "είναι σαν μεγάλα παιδιά με τα καινούργια τους παιγνίδια". Είναι ένα πείραμα στον ουρανό, και τα πειράματα γίνονται για να "ανακαλύψουμε κάτι που δεν γνωρί­ζουμε". Ανεξάρτητοι επιστήμονες είπαν στους Μπέγκις και Μάνιν ότι ένας "ουρανοθραύστης" όπως το HAARP με τα απρόβλεπτα αποτελέσματα του μπορεί άνετα να θεωρηθεί παγκόσμιος βανδαλισμός.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ TOY HAARP

Οι πατέντες που αναφέρονται παρακάτω ήταν ιδέες που στην αρχή ελέγχονταν από την ΑΡΤΙ (ARCO Power Technologies Incorporated), ένα παράρτημα της Εταιρείας Atlantic Richfield, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρε­λαίου στον κόσμο. Η ΑΡΤΙ ήταν η εταιρία που ανέλαβε να αναπτύξει το HAARP. Η ARCO πούλησε το μερίδιο της, τις πατέντες και το συμβόλαιο της δεύτερης φάσης κατασκευ­ής του έργου στην E-Systems τον Ιούνιο του 1994.

Η E-Systems είναι μια από τις μεγαλύτερες κατασκευαστι­κές εταιρείες συσκευών για τις Μυστικές Υπηρεσίες στον κόσμο, που αναλαμβάνει εργασίες για λογαριασμό της CIA, υπηρεσιών του στρατού και άλλων. 1,8 δις. δολάρια ΗΠΑ των ετήσιων πωλήσεων της γίνονται σε αυτούς τους οργα­νισμούς. Τα 800 εκατομμύρια διατίθενται σε τόσο απόρρη­τα σχέδια που ούτε το Κονγκρέσο των ΗΠΑ δεν πληροφο­ρείται τον λόγο για τον οποίο δαπανώνται.

Η E-Systems αγοράστηκε από την Raytheon που είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής αμυντικού εξο­πλισμού στον κόσμο. Το 1994 η Raytheon αναφερόταν στο περιοδικό "Fortune 500" ως η 42η σε κύκλο εργασιών εται­ρία στον κόσμο. Η Raytheon έχει στην κατοχή της χιλιάδες πατέντες, μερικές από τις οποίες θα φανούν χρήσιμες για το σχέδιο HAARP. Δώδεκα πατέντες είναι η "ραχοκοκαλιά" του σχεδίου HAAR ,και είναι για την ώρα "φυλαγμένες" ,Μαζί με χιλιάδες άλλες που βρίσκονται στην κατοχή της.

"Ή πατέντα # 4.686.605 του Ίστλουντ, "συσκευή και Μέθοδος για την Μεταβολή μιας περιοχής της Ατμόσφαι­ρας, της Ιονόσφαιρας και/ή της Μαγνητόσφαιρας της Γης" (Method and Apparatus for Altering a Region in the Earth's Atmosphere, Ionosphere and/or Magnetosphere), είχε σφραγι­στεί για ένα χρόνο κατόπιν μιας διαταγής της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την διαβάθμιση της.

Ή ιονοσφαιρική θερμάστρα του Ίστλουντ ήταν διαφορε­τική: η ραδιενέργεια της ραδιοσυχνότητας (RF) ήταν συγκε­ντρωμένη και εστιασμένη σε ένα σημείο στην ιονόσφαιρα. Αυτή η διαφορά ρίχνει μια χωρίς προηγούμενο ποσότητα ενέργειας στην ιονόσφαιρα. Η συσκευή αυτή θα επέτρεπε την συγκέντρωση ενός βατ ανά κυβικό εκατοστό, σε σύγκρι­ση με άλλες που έχουν την δυνατότητα να αποδώσουν ένα εκατομμυριοστό του ενός βατ.

Αυτή η τεράστια διαφορά μπορούσε να ανεβάσει και να αλλάξει την ιονόσφαιρα έτσι ώστε να δημιουργηθούν τα αποτελέσματα που αναφέρονταν στην πατέντα. Κατά την πατέντα, η βάση της έρευνας ήταν η εργασία του Νίκολα Τέσλα (Nikola Tesla) στις αρχές του 1900.

Τι αξία θα μπορούσε να έχει αυτή η τεχνολογία για την ARCO, τον ιδιοκτήτη αυτής της εφεύρεσης; Θα μπορούσε να αποκομίσει τεράστια κέρδη στέλνοντας ηλεκτρικό ρεύμα με ακτινοβολία, χωρίς καλώδιο, από τη γεννήτρια στις πηγές αερίου κατευθείαν στον καταναλωτή.

Για ένα διάστημα, οι ερευνητές του HAARP δεν μπορού­σαν να αποδείξουν ότι έτσι σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν το HAARP. Όμως, τον Απρίλιο του 1995 ο Μπέγκις ανακά­λυψε κι άλλες πατέντες της ΑΡΤΙ. Μερικές από αυτές αφο­ρούσαν πράγματι ένα ασύρματο σύστημα για την αποστο­λή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Ίστλουντ έλεγε ότι η πατέντα του μπορούσε να παρε­νοχλήσει ή να μπερδέψει και τα πιο προχωρημένα συστή­ματα πλοήγησης των βλημάτων και των αεροπλάνων. Επιπλέον, η δυνατότητα του να βομβαρδίζει μεγάλες εκτά­σεις της Γης με ηλεκτρομαγνητικά κύματα διαφορετικών συχνοτήτων, και να ελέγχει τις αλλαγές σε αυτά τα κύματα, καθιστά εφικτό να βγάζει εκτός λειτουργίας τις επικοινω­νίες τόσο στον αέρα και τη θάλασσα όσο και στην ξηρά.

Το εγχειρίδιο της πατέντας ανέφερε:

"Έτσι, αυτή η εφεύρεση κάνει δυνατή τη διοχέτευση μιας άνευ προηγουμένου ποσότητας ενέργειας στην ατμόσφαι­ρα της Γης σε στρατηγικά σημεία, διατηρώντας το επίπεδο της (ειδικά εάν γίνει χρήση παλμικών εκπομπών), με έναν πιο συγκεκριμένο και καλύτερα ελεγχόμενο τρόπο από ότι ήταν εφικτό μέχρι σήμερα με την προη­γούμενη τεχνολογία, ειδικά σε ότι αφορά στον αφοπλισμό πυρηνικών όπλων διαφόρων τύπων σε διάφορα ύψη....

"...Είναι δυνατόν όχι μόνον να παρεμ­βάλλεται σε επικοινωνίες τρίτων αλλά και να εκμεταλλεύεται μια ή και περισ­σότερες τέτοιες εκπομπές ώστε να δημιουργεί ένα δίκτυο επικοινωνιών ακόμα και αν έχουν διαταραχθεί οι επι­κοινωνίες όλου του υπόλοιπου κόσμου. Με άλλα λόγια, ό,τι χρησιμοποιείται για να διαταράξει την επικοινωνία άλλων μπορεί να χρησιμοποιηθεί, από κάποιον που γνωρίζει καλά αυτή την εφεύρεση, ταυτόχρονα σαν ένα δίκτυο επικοι­νωνίας.

"... Μεγάλες περιοχές της ατμόσφαι­ρας μπορούν να ανυψωθούν σε ένα απίστευτα μεγάλο ύψος έτσι ώστε τα βλήματα να συναντούν απρόσμενες και απρογραμμάτιστες δυνάμεις έλξης με επακόλουθο την καταστροφή τους....

"Ο έλεγχος του καιρού είναι δυνατός με την μεταβολή, π.χ. ορισμένων στρωμάτων αέρα της άνω ατμόσφαιρας με την δημιουργία ενός η δύο πτυχώσεων ατμοσφαιρικών σωματιδίων, τα οποία θα λειτουργήσουν σαν ένας φακός ή μηχανισμός εστίασης.....μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις

της ατμόσφαιρας έτσι ώστε να επιτευχθούν θετικές περι­βαλλοντικές καταστάσεις. Στην πραγματικότητα, εκτός της αλλαγής της μοριακής σύνθεσης κάποιας ατμοσφαιρικής περιοχής, μπορεί να επιλεχθεί και ένα συγκεκριμένο μόριο ή μόρια και να επιδιωχθεί η ύπαρξη μεγαλύτερης πυκνότητας και συγκέντρωσης τους. Πχ. συγκεντρώσεις μορίων του όζοντος, του αζώτου, κλπ στην ατμόσφαιρα μπορεί να αυξηθούν με τεχνητά μέσα.

Ο Μπέγκις βρήκε ακόμα 11 τέτοιες συσκευές της ΑΡΤΙ. Αυτές ανέφεραν πως δημιουργούν "Πυρηνικού Μεγέθους Εκρήξεις Χωρίς Ακτινοβολία", συστήματα ακτινοβολίας ενέργειας, ραντάρ μεγάλης ακτίνας, συστήματα ανίχνευσης βλημάτων εξοπλισμένων με πυρηνικές κεφαλές, ηλεκτρομα­γνητικούς παλμούς που παλαιότερα μπορούσαν να δημι­ουργηθούν μόνο από θερμοπυρηνικά όπλα και από άλλα τεχνάσματα τύπου "Πόλεμος των Αστρων".

Παρόμοιες έρευνες που έγιναν από τους Μπέγκις και Μάνιν έφεραν στην επιφάνεια αλλόκοτα σχέδια. Για παρά­δειγμα, έγγραφα της αεροπορίας των Η ΠΑ αποκάλυπταν ότι είχε αναπτυχθεί ένα σχέδιο για την διατάραξη της πνευ­ματικής ισορροπίας του ανθρώπου με την βοήθεια των παλμικών ακτινοβολιών της ραδιοσυχνότητας σε μεγάλες γεωγραφικές εκτάσεις. Το πιο αποκαλυπτικό στοιχείο για αυτή την τεχνολογία έγινε γνωστό από έγγραφα των Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι (Zbigniew Brzezinski), (πρώην Σύμβουλο για Θέματα Ασφαλείας του Προέδου των ΗΠΑ Κάρτερ) και Τ. Μακντόναλντ (J.F. MacDonald) (επιστημονικό σύμβουλο του Προέδρου Τζόνσον των ΗΠΑ και καθηγητή της Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου UCLA), που έγραφαν για την χρήση σε γεωφυσικές και περιβαλλοντικές επιχειρή­σεις, πομπών ακτινοβολίας ενέργειας. Τα έγγραφα φανέρω­ναν πως μπορούν να πραγματοποιηθούν αυτά τα επιτεύγ­ματα, και τις αρνητικές τους επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και πνευματική ισορροπία. Το πιο ανησυχητικό απ' όλα στην υπόθεση HAARP είναι το ενδεχόμενο της χρησιμοποίησης του για την διατάραξη της πνευματικής ισορροπίας των ανθρώπων. Πάνω από 40 σελίδες του βιβλίου, με δεκάδες υπο­σημειώσεις, εξιστορούν την εργασία καθηγητών του Harvard, προγραμματι­στών στρατιωτικών σχεδίων και επι­στημόνων καθώς εξέταζαν την χρησι­μότητα της ηλεκτρομαγνητικής τεχνο­λογίας. Για παράδειγμα, μια από τις εργασίες που εξηγούσε αυτή την χρησι­μότητα προερχόταν από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό στην Γενεύη.

Η παρακάτω δήλωση έγινε πριν από περισσότερο από 25 χρόνια και αναφέ­ρεται σε ένα βιβλίο που έγραψε ο Μπρεζίνσκι όταν ήταν καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια: "Εκείνοι που χαράζουν την πολιτική μας, δελεά­ζονται να εκμεταλλευτούν μια έρευνο που αφορά στην συμπεριφορά του ε­γκεφάλου και του ανθρώπου. Ο γεω­φυσικός Γκόρντον Μακντόναλνι (Gordon MacDonald) -ειδικός αναλυτής σε θέματα πολέμου- αναφέρει ότι ηλε κτρονικές προσβολές που είναι τέλειά συγχρονισμένες "μπορεί να οδηγήσουν σε μια σειρά ταλαντεύσεων που δημιουργούν σχετικά υψηλά ενεργειακά πεδία πάνω από ορισμένες περιοχές της Γης... "Με αυτό τον τρόπο, κάποιος θα μπορούσε να ανα πτύξει ένα σύστημα που θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά

τις λειτουργίες του εγκεφάλου σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων σε προεπιλεγμένες περιοχές και για ένα μεγάλο χρονικό διά­στημα... "Ασχετα ως προς το πόσο ανησυχητική μπορεί να είναι η σκέψη του να χρησιμοποιήσουμε το περιβάλλον για να επέμβουμε στην ανθρώπινη συμπεριφορά για εθνικά οφέλη, για μερικούς η τεχνολογία η οποία θα καθιστά εφι­κτή αυτή τη χρήση είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μέσα στις επόμενες δεκαετίες".

Το 1966, ο Μακντόναλντ ήταν μέλος της Συμβου­λευτικής Επιτροπής του Προέδρου για τις Επι­στήμες (President's Science Advisory Committee) και αργότερα μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου για την Ποιότητα του Περ­ιβάλλοντος (President's Council on Environmenta Quality). Δημοσίευσε εργα­σίες για την χρήση των τεχνολογιών ελέγχου του περιβάλλοντος για στρα­τιωτικούς λόγους. Το πιο σοβαρό σχόλιο που έκανε σαν γεωφυσικός ήταν: "Το κλειδί για τον γεωφυσικό πόλεμο είναι η αναγνώριση περιβαλλοντικών ασταθει­ών στις οποίες η προσθή­κη μικρής ποσότητας ενέρ­γειας θα απελευθέρωνε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες ενέρ­γειας".

Ενώ οι γεωφυσικοί του χθες προέβλεψαν τις προόδους του σήμερα, οι διευθυντές του προγράμματος HAARP αντα­ποκρίνονται στο όραμα; Οι γεωφυσικοί αναγνωρίζουν ότι η πρόσθεση ενέργειας στην περιβαλλοντική "σούπα" θα έφερνε σημαντικά αποτελέσματα. Όμως, η ανθρωπότητα έχει ήδη προσθέσει ικανοποιητικές ποσότητες ηλεκτρομα­γνητικής ενέργειας στο ίδιο της το περιβάλλον χωρίς να καταλαβαίνει ότι αυτό θα μπορούσε να αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο. Το βιβλίο των Μπέγκις και Μάνιν προκαλεί εύλογες απορίες. Αυτές οι "προσθέσεις" έγιναν χωρίς να υπάρξει πρόβλημα, ή υπάρχει μια οριακή ποσότητα που αν ξεπερα­στεί μπορεί να γίνει ανυπολόγιστη ζημιά; Είναι μήπως το πρόγραμμα HAARP ένα ακόμη βήμα που οδηγεί στο ταξίδι χωρίς γυρισμό; Μήπως είμαστε έτοιμοι να υποστούμε ακόμη ένα ενεργειακό πείραμα πού απελευθερώνει άλλη μια σειρά δαιμόνων από το κουτί της Πανδώρας;

Από το 1970, ο Μπρεζίνσκι προέβλεψε ότι σταδιακά θα εμφανιστεί μια "περισσότερο ελεγχόμενη και καθοδηγούμε­νη κοινωνία", προσκολλημένη στην τεχνολογία. Αυτή η κοι­νωνία θα κυριαρχείται από μια άρχουσα τάξη που θα εντυ­πωσιάζει τους ψηφοφόρους προβάλλοντας τους την εξαι­ρετική επιστημονική της εξειδίκευση. Στο βιβλίο "Angels Don't Play This HAARP" ο Μπρεζίνσκι αναφέρει επίσης ότι: "Χωρίς να υπολογίζει καθόλου τους περιορισμούς των παραδοσιακών φιλελεύθερων αξιών, αυτή η ελίτ δεν θα δίσταζε να πραγματοποιήσει τους πολιτικούς της σκοπούς, χρησιμοποιώντας τις τελευταίες σύγχρονες τεχνικές για να επηρεάσει την συμπεριφορά του κοινού και να κρατήσει την κοινωνία κάτω από στενή παρακολούθηση και έλεγχο. Η τεχνική και επιστημονική αυτή τάση τότε θα συντηρείται και θα τρέφεται από την κατάσταση που εκμεταλλεύεται".

Οι προβλέψεις του ήταν σωστές. Σήμερα, υπάρχουν πολλά "νέα μέσα" για την ελίτ, και ο πειρασμός για την χρη­σιμοποίηση τους μεγαλώνει σταθερά. Οι πολιτικές που θα επιτρέψουν σε αυτά τα μέσα να χρησιμοποιηθούν είναι κιό­λας εδώ, παρούσες. Με ποιον τρόπο θα μπορούσαν οι ΗΠΑ να μετατραπούν, σιγά-σιγά, στην ελεγχόμενη τεχνοκοινω-νία, όπως έχει προφητευθεί; Ανάμεσα στα "διαδοχικά στά­δια" που ανέμενε ο Μπρεζίνσκι ήταν οι αγιάτρευτες κοινω­νικές πληγές, οι αναταραχές και η χρήση των ΜΜΕ για τον έλεγχο της κοινής γνώμης. Σε ένα άλλο επίσημο έγγραφο, η Αεροπορία των ΗΠΑ

επισημαίνει: "Οι πιθανές εφαρμογές των τεχνικών ηλεκτρομαγνητικών πε­δίων είναι πολλές και μπο­ρούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές στρατιωτικές ή σχεδόν στρατιωτικές επι­χειρήσεις... Μερικές από αυτές τις πιθανές χρήσεις περιλαμβάνουν την αντι­μετώπιση τρομοκρατικών

ομάδων, τον έλεγχο του πλήθους, τον έλεγχο των παραβιάσεων των κανονι­σμών ασφαλείας των στρατιωτικών εγκαταστά­σεων, και εφαρμογές κατά του προσωπικού του εχθρού σε έναν τακτικό πόλεμο. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις τα ηλεκτρο­μαγνητικά (ΕΜ) συστή­ματα μπορούν να χρησι­μοποιηθούν για να προκαλέσουν ελαφριάς ή σοβαρός μορ­φής σωματικές διαταραχές ή παραισθήσεις ή αποπροσανα­τολισμό. Επιπλέον, η δυνατότητα των ατόμων να λειτουρ­γούν μπορεί να υπονομευθεί σε τέτοιο σημείο ώστε να γίνουν επιχειρησιακά αναποτελεσματικοί. Ένα άλλο πλεονέ­κτημα των ηλεκτρομαγνητικών συστημάτων είναι ότι μπο­ρούν να προσφέρουν την κάλυψη μεγάλων εκτάσεων με ένα και μόνον σύστημα. Είναι σιωπηλά, και είναι δύσκολο για τον εχθρό να προβάλει αντίμετρα...".

Ένας τελευταίος τομέας που η ηλεκτρομαγνητική ακτινο­βολία μπορεί να είναι χρήσιμη είναι στην αύξηση των ικανο­τήτων των ατόμων να προκαλούν "ανώμαλα φαινόμενα".

Μήπως αυτά τα σχόλια υπονοούν ότι αυτές οι εφαρμο­γές έχουν ήδη γίνει πραγματικότητα; Ο συγγραφέας αυτής της έκθεσης αναφέρεται σε ένα προγενέστερο έγγραφο της Αεροπορίας για τις χρήσεις της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτή­των σε μάχες. (Εδώ, οι Μπέγκις και Μάνιν αναφέρουν ότι το HAARP είναι ο πιο ισχυρός πομπός ακτινοβολίας ραδιοσυ­χνοτήτων σε όλο τον κόσμο).

Ένα έγγραφο του Κονγκρέσου των ΗΠΑ αναφέρεται στην ικανότητα του HAARP να διαπερνά την Γη με σήματα που αντανακλώνται από την ιονόσφαιρα. Αυτά τα σήματα χρη­σιμοποιούνται για να δούμε μέσα στον πλανήτη σε βάθος πολλών χιλιομέτρων ώστε να εντοπίσουμε υπόγειες αποθή­κες πολεμοφοδίων, ορυκτά και στοές. Η Γερουσία σε ένα μόνο έτος διέθεσε 15 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυ­ξη αυτής και μόνον της ικανότητας: μιας "αξονικής τομο­γραφίας" της Γης. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η συχνότητα που χρειάζονται οι ακτινοβολίες για να διαπεράσουν την Γη βρίσκεται μέσα στα όρια της συχνότητας που μπορεί να διαταράξει τις εγκεφαλικές λειτουργίες των ανθρώπων. Μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά τη μετανάστευση των ψαριών και των αγρίων ζώων, τα οποία για να προσα­νατολιστούν στις μεταναστεύσεις τους βασίζονται σε στα­θερά ενεργειακά πεδία.

Σαν να μην έφταναν οι ηλεκτρομαγνητικοί παλμοί στον ουρανό και οι διανοητικές διαταραχές, ο Ίστλουντ καυχή­θηκε ότι αυτή η υπέρ-δυναμική ιονοσφαιρική θερμάστρα μπορούσε να ελέγχει τον καιρό. Οι Μπέγκις και Μάνιν έφε­ραν στο φως κυβερνητικά έγγραφα που αποδείκνυαν ότι ο στρατός διαθέτει τεχνολογία για τον έλεγχο του καιρού. Όταν τελικά το HAARP φθάσει στο maximum των δυνατο­τήτων του, θα μπορεί να προκαλέσει καιρικά φαινόμενα σε ολόκληρα ημισφαίρια. Όταν μια κυβέρνηση πειραματίζεται με τα καιρικά φαινόμενα του κόσμου, ό,τι συμβαίνει σε έναν τόπο θα έχει αντίκτυπο σ' ολόκληρο τον πλανήτη. Το βιβλίο "Angels Don't Play This HAARP" εξηγεί μια βασική αρχή που βρίσκεται πίσω από τις εφευρέσεις του Τέσλα -τον συντονισμό- που επηρεάζει τα πλανητικά συστήματα.

ΦΟΥΣΚΑ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ

Το βιβλίο περιέχει συνεντεύξεις με ανεξάρτητους επιστή­μονες όπως την Ελίζαμπεθ Ράουσερ (Elizabeth Rauscher). Έχει διδακτορικό, μια μεγάλη και εντυπωσιακή καριέρα στην Φυσική, και δικές της εργασίες έχουν δημοσιευτεί σε γνωστά επιστημονικά περιοδικά και βιβλία. Η Ράουσερ παρατήρησε για το HAARP: "Διοχετεύεται τρομακτική ποσότητα ενέργειας μέσα σε ένα φοβερά λεπτό μοριακό σχηματισμό που περιλαμβάνει αυτά τα πολυστρώματα που ονομάζουμε ιονόσφαιρα". Εξήγησε ότι: "Η ιονόσφαιρα είναι επιρρεπής σε καταλυτικές αντιδράσεις και εάν αλλα­χθεί έστω και ένα μικρό κομμάτι της, μπορεί να προκληθεί μια μέγιστη αλλαγή στην ιονόσφαιρα".

Περιγράφοντας την ιονόσφαιρα σαν ένα σύστημα με λεπτές ισορροπίες, η Ράουσερ μοιράστηκε με εμάς την εικόνα που είχε στο μυαλό της για αυτό: μια σφαίρα στο σχήμα μιας σαπουνόφουσκας η οποία περιβάλλει την ατμόσφαιρα της Γης, με κινήσεις στροβίλου γύρω από την επιφάνεια της φούσκας. Εάν ανοιχτεί μια αρκετά μεγάλη τρύπα σε αυτήν, η πρόβλεψη είναι ότι η φούσκα θα σπά­σει.

ΤΕΜΑΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΟΝΟΣΦΑΙΡΑ

Ο φυσικός Ντανιέλ Γουίντερ (Daniel Winter), κι αυτός με διδακτορικό, του Πανεπιστημίου Waynesville, της Β. Καρολίνας, λέει ότι οι υψηλής-συχνότητας εκπομπές του HAARP μπορούν να συνδυαστούν με τους παλμούς (χαμη­λής συχνότητας ή ELF) του ηλεκτρομαγνητικού πλέγματος που χρησιμοποιεί η ίδια η Γη για να μεταδίδει πληροφορίες, ως ταλαντώσεις που συγχρονίζουν τους χορούς της ζωής στην βιόσφαιρα. Ο Ντανιέλ ονομάζει αυτή την γεωμαγνητι-κή πράξη σαν "την πληροφοριακή αιμορροή της Γης", και αναφέρει ότι είναι πιθανόν το ζευγάρωμα της HF (υψηλή συχνότητα) του HAARP με την ELF (εξαιρετικά χαμηλή συχνότητα), να προκαλέσει απρόβλεπτες παρενέργειες.

Ο Ντέίβιντ Γιάροου (David Yarrow) του Πανεπιστημίου Albany, της Νέας Υόρκης, είναι ένας ερευνητής με γνώσεις στα ηλεκτρονικά. Περιέγραψε πιθανές επιδράσεις των ακτινοβολιών του HAARP στην ιονόσφαιρα και στο μαγνη­τικό πλέγμα της Γης:

"To HAARP δεν θα ανοίξει "τρύπες" στην ιονόσφαιρα. Αυτό είναι επικίνδυνα υποτιμητικό του τι θα προξενήσει μια τεράστια γιγαβάτ ακτίνα του HAARP. Η Γη στροβιλίζε­ται ανάλογα με τα ηλεκτρικά κελύφη της πολυεπίπεδης μεμβράνης των "ιονοσφαίρων" που πρώτα απορροφούν και μετά σφραγίζουν την επιφάνεια της Γης από την έντο­νη ηλιακή ακτινοβολία, συμπεριλαμβανομένων των καταιγί­δων των φορτισμένων σωματιδίων από τους ανέμους που ξεχύνονται από τον Ήλιο.

Η γύρω από τον άξονα της περιφορά της Γης σημαίνει ότι το HAARP -με μια έκρηξη που διαρκεί μερικά λεπτά- θα τεμαχίσει την ιονόσφαιρα σαν ένα μαχαίρι μικροκυμάτων. Αυτό δεν δημιουργεί τρύπα, αλλά ένα μεγάλο σχίσιμο -μια τομή.

ΑΤΣΑΛΟ ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΤΩΝ ΧΟΡΔΩΝ

Δεύτερη άποψη: "Όπως περιφέρεται η Γη, το HAARP θα κόψει στη μέση τη γεωμαγνητική ροή...ένα μασούρι σε σχήμα ντόνατ, από μαγνητικές χορδές - σαν τα γεωγραφι­κά μήκη των μεσημβρινών (στους χάρτες). Μπορεί το HAARP να μην "τεμαχίσει" αυτές τις χορδές στο μαγνητικό περίβλημα της Γαίας, αλλά θα πάλλει κάθε χορδή με άγριες, άτακτες, μη-αρμονικές υψηλές συχνότητες. Αυτές οι θορυβώδεις ωθήσεις θα προκαλέσουν δονήσεις στη γεω­μαγνητική ροή, στέλνοντας παλμούς σε όλο το γεωμαγνητι-κό ιστό.

"Ή εικόνα που έρχεται στο μυαλό είναι μιας αράχνης μέσα στον ιστό της. Ενα έντομο κάθεται, και οι δονήσεις του ιστού ειδοποιούν την αράχνη για την πιθανή της λεία. To HAARP θα είναι ένα ανθρώπινο χέρι μικροκυμάτων που πασπατεύει τον ιστό, στέλνοντας προς τα έξω μπερδεμέ­να μηνύματα, αν όχι κάνοντας τρύπες στα νήματα.

"Τα αποτελέσματα αυτής της παραφωνίας στις μουσι­κές συμφωνίες της γεωμαγνητικής άρπας της Γαίας είναι άγνωστα, και υποψιάζομαι ότι δεν τα έχουν καν σκεφτεί. Και αν ακόμη τα έχουν σκεφτεί, ο σκοπός (του HAARP) είναι να μάθουν πως να εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του, και όχι να το εναρμονίσουν με τις "συμφωνίες" του πλανήτη".

Μεταξύ των άλλων ερευνητών αναφέρεται και ο Πολ Σέφερ (Paul Schaefer) από την πόλη του Κάνσας. Το πτυχίο του είναι αυτό του ηλεκτρολόγου μηχανολόγου και πέρασε τέσσερα χρόνια κατασκευάζοντας πυρηνικά όπλα. Λέει: "Οι πιο πολλές θεωρίες που διδαχθήκαμε από τους επι­στήμονες φαίνεται ότι καταρρίπτονται". Ομιλεί για τις ανι­σορροπίες που έχουν ήδη προξενηθεί εξ αιτίας της βιομη­χανικής και ατομικής εποχής, κυρίως από την ακτινοβολία μεγάλου αριθμού (και σε πολύ μεγάλες ταχύτητες) σωματι­δίων στο περιβάλλον μας. Το αφύσικο επίπεδο κίνησης σωματιδίων υψηλής ενέργειας στην ατμόσφαιρα και στις ενεργειακές ζώνες που περιβάλλουν την Γη ευθύνεται για τις μετεωρολογικές διαταραχές, λες και η Γη εκλύοντας θερμότητα, ανακουφίζεται από το "άγχος" και επανέρχε­ται στην ισορροπία της μέσω των σεισμών και της ηφαι­στειακής δράσης.

Η ΓΗ ΕΧΕΙ ΠΥΡΕΤΟ

"Κάποιος θα μπορούσε να συγκρίνει την αφύσικη ενερ­γειακή κατάσταση της Γης και της ατμόσφαιρας της με μια μπαταρία αυτοκινήτου που έχει υπερφορτιστεί από μια παρεμβολή στη φυσιολογική ροή της ενέργειας της, με αποτέλεσμα τα στοιχεία να ζεσταθούν, τη δημιουργία θερ-μοπιδάκων, την δημιουργία φυσικών ρηγμάτων και γενική αναταραχή καθώς η φυλακισμένη ενέργεια προσπαθεί να βγει από κάπου.

Κάνοντας ένα δεύτερο παραλληλισμό ο Σέφερ λέει: "Εκτός εάν θέλουμε το θάνατο του πλανήτη μας, πρέπει να σταματήσουμε την παραγωγή ασταθών σωματιδίων που δημιουργούν τον πυρετό της Γης. Το πρώτο που πρέ­πει να κάνουμε για να προλάβουμε αυτή την καταστροφή θα είναι να κλείσουμε όλα τα εργοστάσια πυρηνικής ενέρ­γειας και να δώσουμε ένα τέλος στις δοκιμές των ατομικών όπλων, του ηλεκτρονικού πολέμου και τους "Πολέμους των Αστρων".

Εν τω μεταξύ, ο στρατός κατασκευάζει μια ακόμη μεγα­λύτερη ιονοσφαιρική "θερμάστρα", για να δημιουργήσει σκόπιμα μεγαλύτερες ανισορροπίες σε ένα τεράστιο στρώ­μα πλάσματος -την ιονόσφαιρα- και να αυξήσει την ενερ­γειακή στάθμη των φορτισμένων σωματιδίων.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΡΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

Ο στρατός έχει δημοσιεύσει αναφορές που αφορούν στην καθίζηση των ηλεκτρονίων από την μαγνητόσφαιρα (οι εξωτερικές ζώνες των φορτισμένων σωματιδίων που κατευθύνονται στους μαγνητικούς πόλους της Γης) που προκλήθηκε από τα πολύ-χαμηλής-συχνότητας ηλεκτρο­μαγνητικά κύματα που δημιούργησε ο άνθρωπος: "Αυτά τα καθιζημένα σωματίδια μπορούν να δημιουργήσουν δευ­τερεύοντα ιονισμό, να εκπέμψουν ακτίνες-Χ, και να προκα­λέσουν εντυπωσιακές διαταραχές στην κατώτερη ιονό­σφαιρα".

Δύο επιστήμονες ραδιοτεχνολόγοι από το Πανεπιστήμιο .Stanford έδωσαν στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία μπορεί να επηρεάσει τον ουρανό δημιουργώ­ντας κύματα στη Γη.

Έδειξαν ότι ραδιοκύματα πολύς χαμηλής συχνότητας μπορεί να δονήσουν την μαγνητόσφαιρα και να αναγκά­σουν καταρράκτες σωματιδίων υψηλής ενέργειας να πέσουν στην ατμόσφαιρα της Γης. Ανοιγοκλείνοντας τον διακόπτη μιας συσκευής εκπομπής ραδιοκυμάτων, μπόρε­σαν να σταματήσουν την ροή των φορτισμένων σωματι­δίων.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Οι χιονοστιβάδες ενέργειας από τέτοια ραδιοκύματα μπορούν να μας κτυπήσουν άσχημα. Η έκθεση αναφέρει ότι οι τεχνικοί μπορούν να ελέγχουν τον καιρό του πλανή­τη στέλνοντας σχετικά μικρής διάρκειας "σήματα" στις ζώνες Van Allen (ζώνες ακτινοβολίας γύρω από την Γη). Έτσι με τον "συντονισμό" που αναφέρει ο Τέσλα μπορούν να ελεγχθούν τεράστιες ποσότητες ενέργειας με τη βοή­θεια σημάτων.

Το βιβλίο των Μπέγκις/Μάνιν διερωτάται εάν αυτή η γνώση θα χρησιμοποιηθεί από επιστήμονες προσανατολι­σμένους στον πόλεμο ή στην βιόσφαιρα.

Ο στρατός για περίπου 20 χρόνια τώρα δουλεύει πάνω στις μεθόδους του καιρικού πολέμου, που κατ' ευφημισμό ονομάζει μέθοδο τροποποίησης του καιρού. Για παράδειγ­μα, η τεχνολογία της δημιουργίας βροχής δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στο Βιετνάμ. Το Υπουργείο Αμυνας έκανε δοκιμές πάνω στην κατεύθυνση των κεραυνών και των κα­ταιγίδων με τα προγράμματα Skyfire και Stormfury. Ο στρατός έψαχνε για περίπλοκες τεχνολογίες που θα έφερ­ναν γρήγορα και εντυπωσιακά αποτελέσματα. Το βιβλίο αναφέρεται σε έναν ειδικό που είπε ότι ο στρατός έκανε μελέτες με ακτίνες Laser και χημικά για να ανακαλύψει έναν τρόπο να καταστρέφει το στρώμα του όζοντος που υπάρ­χει ακριβώς πάνω από τις θέσεις του εχθρού. Ένα μέρος του προγράμματος Prime Argus, που έγινε πριν από μερι­κές δεκαετίες, ήταν η εύρεση τρόπων δημιουργίας και εντο­πισμού των σεισμών. Τα κονδύλια για αυτή την έρευνα προήλθαν από τον Οργανισμό Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας (DARPA, τώρα γνωστό με τα αρχι­κά ARPA).

Το 1994 η Αεροπορία των ΗΠΑ αποκάλυψε το σχέδιο της με την ονομασία Spacecast 2020, μέρος του οποίου είναι οι έρευνες πάνω στον έλεγχο του καιρού. Οι επιστή­μονες από το 1940 πειραματίζονται στον έλεγχο του και­ρού, αλλά στο σχέδιο Spacecast 2020 υπήρχε η επισήμανση ότι: "απαγορεύεται η χρήση των τεχνικών αλλαγής του περιβάλλοντος για την πρόκληση θεομηνιών, καταστρο­φών ή ακόμα και ως μέσον επιθέσεως εναντίον άλλων κρα­τών". Σε αυτή την ανακοίνωση η Αεροπορία σημείωνε επί­σης ότι οι πρόοδοι της τεχνολογίας "κάνουν αναγκαία την επανεξέταση αυτού του ευαίσθητου και πιθανότατα επι­κίνδυνου θέματος".

ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

Από το 1958, ο κύριος σύμβουλος του Λευκού Οίκου για τον έλεγχο του καιρού, ο Λοχαγός Χάουαρντ Όρβιλ (Howard T. Orville), είχε δηλώσει ότι το Υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ μελετούσε "τρόπους να ελέγχει την ενεργειακή φόρτιση της Γης και του. ουρανού έτσι ώστε να επηρεάζει τον καιρό χρησιμοποιώντας μια ηλεκτρονική ακτίνα για τον ιονισμό ή από-ιονισμό της ατμόσφαιρας πάνω από μια δεδομένη περιοχή". Το 1966, ο Καθηγητής Μακντόναλντ ήταν Υποδιευθυντής του Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Πλα­νητικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο California του Los Angeles, ήταν επίσης μέλος της Προεδρικής Συμ­βουλευτικής Επιτροπής των Επιστημών, και αργότερα μέ­λος του Προεδρικού Συμβουλίου για την ποιότητα του Πε­ριβάλλοντος. Δημοσίευσε διατριβές που αφορούσαν στην χρήση των τεχνολογιών ελέγχου του περιβάλλοντος για στρατιωτικούς λόγους. Ο Μακντόναλντ έκανε ένα σπου­δαίο σχόλιο:

'Το κλειδί σε μια γεωφυσική εχθροπραξία είναι η ανα­γνώριση των ασταθειών του περιβάλλοντος στις οποίες εάν προστεθεί μικρή ποσότητα ενέργειας θα απελευθερω­θεί μια πάρα πολύ μεγαλύτερη ποσότητα ενέργειας".

Ο παγκόσμια αναγνωρισμένος επιστήμονας Μακντό­ναλντ, είχε ορισμένες ιδέες για την χρησιμοποίηση του περιβάλλοντος σαν ένα οπλικό σύστημα και έτσι συνέβαλ­λε σ' ό,τι εκείνη την εποχή φάνταζε σαν ένα φουτουριστι­κό όνειρο. Όταν έγραφε το κεφάλαιο, "Πως να Καταστρέ­φεις το Περιβάλλον" (How to Wreck the Environment), για το βιβλίο "Εκτός Αν Γίνει Ειρήνη" (Unless Peace Comes), δεν αστειευόταν. Σε αυτό περιγράφει τις επεμβάσεις στον και­ρό, την τροποποίηση των κλιματολογικών συνθηκών, την

ρήξη των πολικών παγετώνων ή την αποστεθεροποίηση

των πόλων, τις τεχνικές μείωσης του όζοντος, την πρόκλη­ση σεισμών, τον έλεγχο των κυμάτων,του ωκεανού και τον

έλεγχο των ηλεκτρικών εγκεφαλικών κυμάτων,με την χρη-

ποίηση των πηγών ενέργειας του πλανήτη. Επίσης είπε ότι είναι εφικτή η ανάπτυξη αυτού του είδους "οπλι-κών συστηματων" και, όταν χρησιμοποιηθούν, θα είναι στην ουσία μη-ανιχνευσιμα από τα θύματα τους. Είναι το HAARP αυτό το όπλο; Υπάρχουν ακλόνητα στοιχεία για την πρόθεση του στρατού να δημιουργήσει ένα μηχανισμό ελέγχου του περιβάλλοντος.

Οι προκαταρκτικές εξετάσεις της υπό-επιτροπής του Κονγκρέσου των ΗΠΑ για τους Ωκεανούς και το Διεθνές Περιβάλλον ασχολήθηκαν με τις "επεμβάσεις" του στρατού (στις αρχές της δεκαετίας του 1970) στον καιρό και το κλίμα. Ένας άλλος συγγραφέας που αναφέρεται στο βιβλίο "Angels Don't Play This HAARP", λέει ότι: "Αυτό που απο­δείχτηκε, ήταν ότι το Υπουργείο Αμυνας έκανε μια μεγαλό­πνοη έρευνα. Πειραματιζόταν για να ανακαλύψει πως θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει σαν όπλο όλες αυτές τις επι­κίνδυνες μεθόδους μεταβολής του περιβάλλοντος".

Τα μυστικά που αποκαλύφθηκαν εξέπληξαν τους νομο­θέτες. Σήμερα άραγε τους εκπλήσσει το ίδιο μια συστημα­τική έρευνα για την ανακάλυψη της μεθόδου ελέγχου των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων; Μπορεί να ανακαλύψουν ότι οι τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν μέσω των πειραμάτων του HAARP στην Αλάσκα έχουν την δυνατότητα να πραγ­ματοποιήσουν το όνειρο του Γκόρντον Μακντόναλντ, αφού πολλοί πρωτοπόροι επιστήμονες περιγράφουν τον καιρό του πλανήτη όχι μόνον σαν ένα θερμικό σύστημα και πίεση αέρα, αλλά και σαν ηλεκτρικό σύστημα.

ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

To HAARP πλήττει τα σχετικά ασταθή σημεία της ιονό­σφαιρας. Ένα σημείο που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι η ιονόσφαιρα είναι μια ενεργός ηλεκτρική ασπίδα που προ­στατεύει τον πλανήτη μας από τον συνεχή βομβαρδισμό ιδιαίτερα φορτισμένων σωματιδίων που έρχονται από το διάστημα.

Ο Τσαρλς Γιοστ (Charles Yost), καθηγητής Συστημάτων Δυναμικής στο Πανεπιστήμιο Leicester, στη Β. Καρολίνα, λέει ότι αυτό το αγώγιμο πλάσμα, μαζί με το μαγνητικό πε­δίο της Γης, παγιδεύει το ηλεκτρικό πλάσμα του διαστήμα­τος και το εμποδίζει να έρθει κατευθείαν στην επιφάνεια της Γης. Αρα: "Εάν υπάρξει μεγάλη αναταραχή στην ιονό­σφαιρα, και η ατμόσφαιρα που είναι από κάτω θα ανατα-ραχθεί".

Ένας άλλος επιστήμονας, από τον οποίον πήραν συνέ­ντευξη οι συγγραφείς του βιβλίου, λέει ότι υπάρχει μια εξαιρετικά ισχυρή ηλεκτρική σύνδεση μεταξύ της ιονόσφαι­ρας και του σημείου της ατμόσφαιρας όπου καθορίζονται οι καιρικές συνθήκες: στα χαμηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας.

Ο τεχνητός "συντονισμός" που προκαλείται από τον άνθρωπο, προκαλεί την καθίζηση των φορτισμένων σωμα­τιδίων από τις ζώνες Van Allen (ακτινοβολία), και τα ιόντα που πέφτουν δημιουργούν κρυστάλλους πάγου (που συμπυκνώνονται και μετατρέπονται σε σύννεφα βροχής).

Τι συμβαίνει με το HAARP; Η ενέργεια που κατευθύνεται ανοδικά από την ιονοσφαιρική θερμάστρα δεν είναι και τόσο μεγάλη αν συγκριθεί με την ενέργεια που υπάρχει στην ιονόσφαιρα, αλλά τα επίσημα έγγραφα του HAARP παραδέχονται ότι μπορούν να απελευθερωθούν στην ιονό­σφαιρα ποσότητες ενέργειας που είναι κατά χιλιάδες φορές μεγαλύτερες από αυτές που εμβάλλονται σ' αυτήν με τεχνητό τρόπο.

Ο αστροφυσικός Ανταμ Τρόμπλι (Adam Trombly) είπε στην Μάνιν ότι η βελονοθεραπεία είναι κατά κάποιον τρόπο ένα μέσον για να καταλάβουμε το πιθανό αποτέλε­σμα που θα προξενήσει στην ιονόσφαιρα η πρόκληση παλ­μών πολλών γιγαβάτ. Εάν το HAARP πλήξει ορισμένα σημεία, αυτά τα τμήματα της ιονόσφαιρας θα αντιδράσουν με τρόπους που θα μας ξαφνιάσουν.

Μικρότερες ιονοσφαιρικές θερμάστρες, όπως αυτή στο Arecibo, βρίσκονται κάτω από σχετικά πιο ήρεμες περιοχές της ιονόσφαιρας σε σχέση με αυτές τις δραστήριες που παρατηρούνται όσο πλησιάζουμε τους μαγνητικούς πόλους της Γης. Αυτό το γεγονός προσθέτει κι άλλη μια ανησυχία σχετικά με το HAARP: την απρόβλεπτη και δρα­στήρια ανώτερη ατμόσφαιρα κοντά στον Β. Πόλο.

Οι πειραματιστές του HAARP δεν εντυπωσιάζουν τους κατοίκους της Αλάσκα που έχουν κοινό νου και λογική όπως η Μπαρμπαρα-Κλερ Ζίκουρ, που λέει: "Είναι σαν μικρά παιδιά που παίζοντας με μια κοφτερή βέργα, βρί­σκουν μια αρκούδα σε χειμέρια νάρκη και την τσιγκλούν στον πισινό για να δουν τι θα συμβεί".

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΗ;

Η Γη σαν ένα σφαιρικό ηλεκτρικό σύστημα ενέργειας είναι ένα μοντέλο που λειτουργεί. Όμως, όσοι από τους πειραματιστές θέλουν να σχηματίσουν αφύσικες συνδέσεις ενέργειας μεταξύ των τμημάτων αυτού του συστήματος δεν έχουν προφανώς σκεφθεί τις πιθανές συνέπειες. Ηλεκτρικές μηχανές και γεννήτριες μπορεί να χαλάσουν όταν γίνει παρεμβολή στα ηλεκτρικά τους κυκλώματα. Είναι λοιπόν δυνατόν οι ανθρώπινες ενέργειες να προξενή­σουν σημαντική αλλαγή στο ηλεκτρικό κύκλωμα ή το ηλε­κτρικό πεδίο του πλανήτη; Μία επιστημονική ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο έγκυρο περιοδικό Science ασχολεί­ται με τον τεχνητό ιονισμό από ραδιενεργά υλικά, αλλά αυτή η περίπτωση θα μπορούσε ίσως να ισχύει και για τους "ουρανοθραύστες" (skybusters) τύπου HAARP: "Για παράδειγμα, ενώ οι αλλαγές που συμβαίνουν στο ηλεκτρι­κό πεδίο της Γης σαν αποτελέσματα των εκρήξεων στον ήλιο μπορεί να έχουν απειροελάχιστα αποτελέσματα στον καιρό, η κατάσταση όμως μπορεί να είναι εντελώς διαφο­ρετική όσον αφορά στις αλλαγές που προκαλεί στο ηλε­κτρικό πεδίο της Γης ο τεχνητός ιονισμός...".

Η Μετεωρολογία βέβαια, είναι η επιστήμη που μελετά την ατμόσφαιρα και τον καιρό. Ιονισμός είναι αυτό που συμβαίνει όταν ένα υψηλότερο επίπεδο ενέργειας μεταδο­θεί γρήγορα μέσα στα άτομα και εξουδετερώσει τα ηλε­κτρόνια τους. Τα φορτισμένα σωματίδια που προκύπτουν είναι το υλικό του HAARP. Ο Πολ Σέφερ σχολιάζοντας τις τεχνολογίες τύπου HAARP είπε ότι :"μια ματιά στον καιρό μας θα μας πείσει ότι είμαστε σε λάθος δρόμο".

Το βιβλίο "Angels Don't Play This HAARP: Advances in Tesla Technology" αναφέρεται στο σχέδιο του στρατού να ελέγξει αυτό που ανήκει σε όλο τον κόσμο: την ιονόσφαι­ρα. Η αλαζονεία της κυβέρνησης των ΗΠΑ είναι πρωτοφα­νής. Οι πυρηνικές δοκιμές στην ατμόσφαιρα είχαν τον ίδιο στόχο. Πρόσφατα, οι κυβερνήσεις της Κίνας και της Γαλλίας χρησιμοποίησαν τα χρήματα των υπηκόων τους για παρόμοιους καταστροφικούς σκοπούς: Υπόγειες πυρη­νικές δοκιμές. Μόλις πρόσφατα έγινε γνωστό ότι από την αρχή του πυρηνικού προγράμματος των ΗΠΑ την δεκαετία του 1940, έχουν δαπανηθεί 3 τρισεκατομμύρια δολάρια. Πόσες νέες θετικές επιστημονικές εφευρέσεις για την ανθρώπινη ζωή θα είχαν επιτευχθεί με τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί για τον θάνατο;

Οι Μπέγκις, Μάνιν, Ρόντερικ (Roderick) και άλλοι πιστεύ­ουν ότι οι δημοκρατίες πρέπει να στηρίζονται στην διαφά­νεια και όχι στην μυστικοπάθεια που περιβάλλει ένα τόσο μεγάλο μέρος της στρατιωτικής επιστήμης. Η γνώση που χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη επαναστατικών οπλι­κών συστημάτων θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη για να θεραπεύσει και να βοηθήσει την ανθρωπότητα. Επειδή οι γνώσεις χρησιμοποιούνται για νέα οπλικά συστήματα, οι ανακαλύψεις χαρακτηρίζονται απόρρητες και συγκαλύ­πτονται. Οταν νέες ιδέες εμφανίζονται στις εργασίες των ανεξάρτητων επιστημόνων, συνήθως αποθαρρύνονται ή γελοιοποιούνται, ενώ τα εργαστήρια έρευνας του στρατού συνεχίζουν να κατασκευάζουν τα νέα οπλικά τους συστή­ματα για τα πεδία της μάχης.

Παρά όλα αυτά, το βιβλίο των Μάνιν και Μπέγκις μας δίνει την ελπίδα ότι ο στρατιωτικός-βιομηχανικός-ακαδη-μαϊκός-γραφειοκρατικός Γολιάθ μπορεί να ηττηθεί από την συνδυασμένη δύναμη αποφασισμένων ατόμων και τον εναλλακτικό τύπο. Η καλή ενημέρωση είναι το πρώτο βήμα για την απόκτηση δύναμης.

ΠΗΓΗ: ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ