ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

ΕΠΙ-ΣΚΕΨΕΙΣ:

18 Δεκεμβρίου 2007

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ...

Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΥΠΗΡΞΕ ΤΟ ΚΡΟΝΙΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΡΟΝΙΟ ΑΥΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΥΠΗΡΞΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΙΓΑΙΟ-ΚΡΗΤΩΝ-ΑΘΗΝΑΙΩΝ.

ΟΙ ΚΡΟΝΙΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ-ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΑΙΓΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΤΛΑΝΤΩΝ ΤΟ 9600 Π.Χ. ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Ο ΠΛΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΤΙΜΑΙΟ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο ΙΕΡΕΥΣ ΤΗΣ ΣΑΪΔΟΣ ΣΤΟΝ ΣΟΛΩΝΑ:

«…
TA AΡΧΕΙΑ ΜΑΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΠΟΛΗ ΣΑΣ ΑΝΑΧΑΙΤΗΣΕ ΚΑΠΟΤΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΜΕ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠ΄ ΕΞΩ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟ ΩΚΕΑΝΟ».

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΧΕ ΛΗΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΡΟΝΙΑΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΟΣ:

«…
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ (ΑΘΗΝΑ), ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΜΟΝΗ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑΝ, ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΟΝ ΕΣΧΑΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΕΚΡΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ».

ΠΟΛΥ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΗΡΘΑΝ ΤΡΟΜΕΡΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΙ ΠΟΥ ΒΥΘΙΣΑΝ ΣΕ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΤΛΑΝΤΕΣ ΟΣΟΙ ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΑΧΩΝΤΑΙ ΥΠΟΓΕΙΩΣ ΟΣΟΥΣ ΒΙΩΝΑΝ ΚΑΙ ΕΞΑΠΛΩΝΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ.ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΕΚΤΟΝΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ MΑΝLY P. HALL:

«
ΑΝ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΛΟΚΗ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤ΄ ΑΝΑΓΚΗ ΔΙΑΒΟΛΙΚΗ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΨΕΥΔΕΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΥΡΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ… (ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ)… ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΜΑΓΟΙ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΟΣ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΝΑ ΕΞΑΣΚΟΥΝ ΤΙΣ “ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥΣ” ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΥΠΕΣΚΑΨΑΝ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΕΙΡΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΓΟΝΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ… ΣΦΕΤΕΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΟΙ ΜΥΗΜΕΝΟΙ, ΚΑΙ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΤΑ ΗΝΙΑ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ… ΕΤΣΙ Η ΜΑΥΡΗ ΜΑΓΕΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΥΣΕ ΤΙΣ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΧΤΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΕ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ. Ο ΦΑΡΑΩ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ – ΜΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΧΙΜΑΓΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΥΨΩΘΕΙ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ».Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΓΚΡΙΝΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ «Η ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ” ΓΡΑΦΕΙ:

«
Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΕΠΙΣΗΣ, Η ΟΠΟΙΑ ΧΩΡΙΖΟΤΑΝ ΣΕ ΑΝΩ (ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΝΕΙΛΟΥ) ΚΑΙ ΚΑΤΩ (ΑΙΓΑΙΟ), ΥΠΗΡΞΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΕΓΑ ΙΕΡΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΜΑΓΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ… ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΑΙΪΔΑ-ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΔΙΚΩΤΕΡΑ».

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΝ “ΙΧΩΡ”, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2000.
ΤΟ ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΡΟΝΙΑΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΟ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ Ο ΧΑΙΡΩΝΕΥΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ. Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΚΡΟΝΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ ΒΑΡΒΑΡΗ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ. ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΛΑΤΡΕΥΑΝ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ:

«
ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΧΗΔΟΝΑ, ΕΠΕΙΔΗ Ο ΚΡΟΝΟΣ ΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΙΜΕΣ…»

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ - "ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΜΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩ ΚΥΚΛΩ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ", 942C.
«ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΩΦΕΛΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΧΗΔΟΝΙΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΩΣ ΝΟΜΟΘΕΤΗ ΤΟΝ ΚΡΙΤΙΑ Ή ΤΟΝ ΔΙΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΘΕΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ Ή ΘΕΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΥΣΙΕΣ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟΝ ΚΡΟΝΟ; ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΕΜΠΕΔΟΚΛΗΣ, ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΑΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ: "ΣΗΚΩΝΕΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΤΟΥ ΥΙΟ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΤΗ ΜΟΡΦΗ, ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΟΝ ΣΦΑΖΕΙ, Ο ΑΝΟΗΤΟΣ", ΑΛΛΑ ΜΕ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΥΣΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΝΩ ΟΙ ΑΤΕΚΝΟΙ ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΣΦΑΖΑΝ ΣΑΝ ΑΡΝΙΑ Ή ΣΑΝ ΜΙΚΡΑ ΠΟΥΛΙΑ, ΕΝΩ Η ΜΗΤΕΡΑ ΣΤΕΚΟΤΑΝ ΠΛΑΪ ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΘΡΗΝΕΙ. ΑΝ ΟΜΩΣ ΣΤΕΝΑΖΕ Ή ΔΑΚΡΥΖΕ, ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΟΛΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΕΜΙΖΕ ΑΠΟ ΘΟΡΥΒΟΥΣ, ΚΑΘΩΣ ΑΡΧΙΖΑΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΒΟΗ ΤΩΝ ΘΡΗΝΩΝ. ΑΝ ΩΣΤΟΣΟ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΤΥΦΩΝΕΣ Ή ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ, ΔΙΩΧΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ, ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΑΡΑΓΕ ΘΥΣΙΕΣ ΘΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΩΝΤΑΝ Ή ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΙΕΡΟΤΕΛΕΣΤΙΕΣ Θ΄ ΑΠΑΙΤΟΥΣΑΝ;»

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ - "ΠΕΡΙ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑΣ", 171Β – D.Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΤΑΥΤΙΖΕΙ ΤΗ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΤΥΦΩΝΟΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ «ΠΕΡΙ ΙΣΙΔΟΣ ΚΑΙ ΟΣΙΡΙΔΟΣ», 356C ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ ΥΙΟ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ: «ΕΙΝΑΙ ΔΕ ΤΕΚΝΑ… Ο ΤΥΦΩΝ ΚΑΙ Η ΝΕΦΘΥΣ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ».


Ο ΤΥΦΩΝ ΕΙΧΕ ΩΣ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΓΑΪΔΑΡΟ: «
ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ, ΟΤΙ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΙΠΑΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΣ (ΜΕ ΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ)»

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ - "ΠΕΡΙ ΙΣΙΔΟΣ ΚΑΙ ΟΣΙΡΙΔΟΣ", 363C.ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΧΙΛΙΕΤΙΑ Π.Χ ΟΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΔΕΙΧΘΗΚΕ ΤΟΤΕ Η ΚΡΗΤΗ Η ΟΠΟΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΟΠΛΙΑΣ ΕΠΑΝΕΝΩΣΕ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΟΔΩΝ ΤΟΥΣ ΔΙΕΣΠΑΡΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ Β. ΑΦΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΜΙΝΩΟΣ ΝΑ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΗΚΑΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΡΠΗΔΩΝΑ, ΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΜΙΝΩΟΣ.

Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ: :

«
ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, Ο ΣΑΡΠΗΔΩΝ ΚΑΙ Ο ΜΙΝΩΣ, ΜΑΛΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΜΙΝΩΣ, Ο ΣΑΡΠΗΔΩΝ ΕΦΥΓΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ. ΟΙ ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΜΙΛΥΑΔΑ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ, ΟΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΟΙ ΛΥΚΙΟΙ. ΤΟΤΕ ΛΕΓΟΤΑΝ ΜΙΛΥΑΔΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΛΥΕΣ ΛΕΓΟΝΤΑΝ ΣΟΛΥΜΟΙ. ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΑΡΠΗΔΩΝ…»

"ΚΛΕΙΩ", 173.


Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ Η ΕΞΕΓΕΡΣΙΣ ΤΩΝ ΚΡΟΝΙΩΝ ΜΕ ΗΓΕΤΗ ΤΟΝ ΣΑΡΠΗΔΩΝΑ ΑΠΕΤΥΧΕ. Ο ΜΙΝΩΑΣ ΤΟΥΣ ΕΞΟΡΙΣΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ, ΟΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΛΥΜΟΙ, ΙΔΡΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΟΛΥΜΑ (ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ) ΚΑΙ ΑΝΑΚΗΡΥΞΑΝ ΤΟΝ ΣΑΠΡΗΔΩΝΑ ΒΑΣΙΛΕΑ ΤΟΥΣ. ΟΤΙ ΟΙ ΣΟΛΥΜΟΙ, Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΣΑΡΠΗΔΩΝΟΣ ΗΤΑΝ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ, ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ: «
ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΙ, ΟΤΙ ΟΙ ΣΟΛΥΜΟΙ, ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΩΝ ΛΥΚΙΩΝ, ΤΙΜΟΥΣΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ - "ΠΕΡΙ ΕΚΛΕΛΟΙΠΟΤΩΝ ΧΡΗΣΤΗΡΙΩΝ", 421D.
ΟΤΙ ΙΔΡΥΣΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΟΛΥΜΑ ΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΡΑΒΒΙΝΟ ΙΩΣΗΠΟ:

«…
ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ, ΤΟΥ ΠΡΟΓΟΝΟΥ ΜΑΣ, Η ΠΟΛΗ ΛΕΓΟΤΑΝ ΣΟΛΥΜΑ. ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΝΕ, ΟΤΙ ΚΑΙ Ο ΟΜΗΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΣΟΛΥΜΑ. ΤΗΝ ΔΕ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΑ “ΙΕΡΟ” ΟΙ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ (ΤΟΥ ΝΑΥΗ) ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΑΝΑΝΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΧΑΝΑΝΑΙΟΙ ΚΡΑΤΗΣΑΝ (ΤΗΝ ΠΟΛΗ), ΠΟΥ (Ο ΙΗΣΟΥΣ) ΚΑΤΕΝΕΙΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ (ΤΟΥΣ ΧΑΝΑΝΑΙΟΥΣ) ΑΠΟ ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ, ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΣΕ Ο ΔΑΥΙΔ…»

ΙΩΣΗΠΟΥ - "ΙΟΥΔΑΪΚΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ", Ζ,3, 10-25.
Ο ERNESTO SABBATO ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ «ΑΒΑΔΔΩΝ Ο ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΤΗΣ» ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΕΞΗΣ:

«…
ΑΣ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΩ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΟΟΡΙΖΟΤΑΝ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΪΚΟ ΛΑΟ, ΑΦΟΥ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ. ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΝΣΑΡΚΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΒΡΑΙΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΣΟ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΗΤΑΝ ΘΥΜΑ ».

ΠΟΙΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΩΣ; ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΓΙΑΧΒΕΧ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ: «ΘΑ ΚΑΜΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΣΟΥ ΕΘΝΟΣ ΜΕΓΑ». ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΝ ΘΑΜΠΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕ. ΑΥΤΗ Η ΦΥΛΗ ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕΧ ΚΙ ΑΥΤΗ Η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΧΡΗΣΙΜΕΥΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΘΕΙ Ο ΔΕΣΜΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΙΑΧΒΕΧ, ΔΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΘΗΚΕ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ. Η ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΪΚΟΣ ΛΟΓΟΣ, ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ, ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΣΜΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑΧΒΕΧ-ΚΡΟΝΟΥ».

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ: «Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΔΙΟΓΕΝΩΝ-ΚΡΟΝΙΩΝ» ΓΡΑΦΕΙ:

«
ΟΙ ΧΑΛΔΑΟΙ-ΑΚΑΔΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΛΟΕΙΔΑΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΛΥΜΙΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Ο ΑΒΡΑΑΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΟΥΡ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΦΙΛΙΣΤΑΙΑΣ (ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ) ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ, ΕΝΩ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ, ΟΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΚΡΥΦΟ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΙΣΧΥΡΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΟΥ ΤΥΦΩΝΟΣ. Ο ΑΒΡΑΑΜ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΠΕΡΙΠΛΑΝΩΜΕΝΟΙ" …ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ Η ΚΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΤΑΝ ΠΥΡΕΤΩΔΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ. ΣΚΟΠΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΦΘΕΙ ΠΡΩΤΑ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ – ΦΙΛΙΣΤΑΙΑ. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ Η ΕΠΙΜΕΙΞΙΑ ΚΡΟΝΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΗΜΙΤΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΛΑΟ ΤΩΝ ΦΟΙΝΙΚΩΝ (Σ.Σ. ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΝΕΚΡΟΚΕΦΑΛΗ ΜΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΚΟΚΚΑΛΑ), ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ ΗΤΑΝ ΚΡΟΝΙΟΙ (“ΠΕΡΙ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑΣ”, 171 Β). Η ΝΑΥΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΥΤΟΥ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΩΣ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΞΗ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΤΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΜΗΔΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ. Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΥΚΟΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ. Η ΧΩΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΗΤΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΜΙΝΩΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΛΩΘΕΙ ΑΠΟ ΜΕΣΑ. Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΒΙΒΛΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΝ. Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ ΟΣΑΡΣΗΦ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΜΩΥΣΗ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΑ ΤΟΥ ΜΑΝΕΘΩΝΑ), ΕΙΧΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΡΟΝΙΑΣ (ΤΥΦΩΝ-ΣΕΤ) ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ …ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΑ. ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΟΣΑΡΣΗΦ-ΜΩΥΣΗ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ. ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟ ΤΟΥ ΣΙΝΑ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΑΝ ΙΣΡΑΗΛ, ΔΗΛΑΔΗ Ο “ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ (ΗΛ)”. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΘΕΟΥ, ΑΛΛΑ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΕΦΟΣΟΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ: “ΚΡΟΝΟΝ ΤΟΙΝΥΝ ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΗΛ ΠΡΟΣΑΓΟΡΕΥΙΟΥΣΙΝ…” (ΕΡΕΝΝΙΟΥ ΦΙΛΩΝΟΣ, «ΦΟΙΝΙΚΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ», ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΜΕΝΟ ΣΤΟ Δ΄ΒΙΒΛΙΟ, ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ζ΄ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ “ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΠΑΡΑΣΚΕΥΗ” ΤΟΥ ΕΥΣΕΒΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ). Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΔΕΝ ΠΤΟΗΣΕ ΤΟ ΚΡΟΝΙΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ. ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΕΞΟΡΙΣΤΟΙ (ΙΣΡΑΗΛΙΤΕΣ) ΣΥΜΜΑΧΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΟΛΥΜΟΥΣ (ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ) ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΕΒΡΑΙΟΙ (ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΗΞΕΡΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΡΗΤΕΣ ΤΗΣ ΦΙΛΙΣΤΑΙΑΣ) ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΟΓΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ: “ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΤΑΔΕ ΛΕΓΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ. ΙΔΟΥ ΕΓΩ ΕΚΤΕΙΝΩ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑ ΜΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΦΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΩ ΚΡΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΩ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΟΙΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΝ” (IEZEKIHΛ, ΚΕ΄ στ΄) ».

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΝ - "ΔΑΥΛΟΣ", ΤΕΥΧΟΣ 223, ΙΟΥΛΙΟΣ 2000.
ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΓΙΑΧΒΕΧ (ΣΙΝΙΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ) ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ (ΕΒΡΑΪΚΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ) ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ.

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΧΑΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΟΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΓΙΑΣ ΟΔΟΥ ΚΡΥΦΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΩ ΜΥΣΤΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΝΩ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΘΕΣΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΓΙΔΕΥΣΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΜΑΖΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.

Ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΞΙΩΤΗΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ "
ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ" ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ:

«
O MYΘΟΣ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΟΣ, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ, ΟΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ».

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΔΙΑ ΜΕΣΟΥ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ. ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΚΟΜΗ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ «
ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ». Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΙΣΧΥΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΑΝΑΓΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ. ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ, ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΜΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΛΩΣ ΑΠΛΩΘΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΑΠ΄ΑΥΤΗΝ ΕΞΑΡΧΗΣ. Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΕΩΣ ΠΕΡΝΑ ΤΟ ΣΚΗΠΤΡΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΥΙΟΙ ΔΙΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΑΝΑΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ «ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ» ΔΗΛΑΔΗ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΟΥΙΝΣΔΟΡ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ, ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΙ ΡΟΚΦΕΛΕΡ Κ.Λ.Π. ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΟΜΩΣ, Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΕΝΕΡΓΕΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΓΝΩΣΤΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ «ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ».

ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΙΔΙΑ ΔΗΛAΔΗ ΝΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΗΣ ΑΓΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ: « ΤΟ ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ». ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΟΣ ΕΠΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΔΥΝΑΜΕΩΣ, ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΕΝΔΟΓΑΜΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ, ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΣ ΤΟΥ. ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΜΑΣ. Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝ ΜΑΣ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ. ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ. ΟΛΑ ΣΥΝΟΨΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΚΤΟΝΙΚΟ ΡΗΤΟ: «
ORDO AB CHAO – ΤΑΞΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΟΣ». ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΞΗ.

ΠΗΓΗ: ΝΕΟ-ΕΛΛΗΝ