ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

ΕΠΙ-ΣΚΕΨΕΙΣ:

11 Δεκεμβρίου 2007

Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΟΥ 2%


Κάποιοι που έχουν διαβάσει τον Αριστοτέλη πιό πολύ απο εμένα , λένε οτι στα κείμενά του αναφέρει οτι σε μια κοινωνία εάν το 2% είναι τίμιοι και εργατικοί πολίτες μπορεί η κοινωνία να επιβιώσει .
Δεν μπόρεσα να κάνω μια έρευνα σε χιλιάδες ανθρώπους για να δώ σε τί ποσοστό υπάρχουν οι τίμιοι και εργατικοί .
Αυτό που βλέπω σίγουρα είναι οτι η βλακεία είναι συντριπτικά αφθονότερη απο την σωφροσύνη .
Γνωρίζω πολλά νέα πρόσωπα κάθε χρόνο . Μέσα στα τελευταία 20 χρόνια μόνο τέσσερα ( 4) πρόσωπα με εντυπωσίασαν με το ήθος και την εξυπνάδα τους ( μία γυναίκα και τρείς άνδρες ) . Γνώρισα και πολλούς "καλούς" όχι όμως εντυπωσιακούς .
Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω τον κανόνα του 2% . Ενίοτε οι σωτήρες της κοινωνίας εκδηλώνονται την τελευταία στιγμή πρίν την καταστροφή . Παράδειγμα ο Πλαστήρας : σαν πολιτικό δεν τον θαυμάζω αλλά δεν μπορώ να αμφισβητήσω οτι ήταν ταλαντούχος στα στρατιωτικά θέματα και μάλλον κανείς δεν το ήξερε αυτό πρίν το αποδείξει στην Μ. Ασία .

Ίσως κάποιοι να διατυπώσουν ένσταση και να τους φανεί υπερβολικό το 98% . Τόσοι πολλοί είναι "βάρος της γής" ;
Ας το δούμε αναλυτικά :
Οι ναρκομανείς και οι γεννημένοι εγκληματίες
Οι πνευματικά καθυστερημένοι
Οι παρανοϊκοί ( όσο και άν φαίνεται απίθανο ένας στους εκατό είναι σχιζοφρενής και 10-20% έχουν παρανοϊκές ιδέες που τους ταλαιπωρούν )
Οι αλκοολικοί
Οι χούλιγκανς
Οι αρρωστημένοι με τον τζόγο
Τα κομματόσκυλα

Όλοι αυτοί μάλλον θα συμφωνήσετε οτι είναι βάρος στη γή . Δεν νομίζω όμως να ξεπερνούν το 20% του πληθυσμού . Οι υπόλοιποι όμως φιλήσυχοι νοικοκύρηδες που ζούν μια μετρημένη ζωή και δεν δημιουργούν προβλήματα σε κανέναν ... Είναι και αυτοί οι καλοκάγαθοι άνθρωποι βάρος στη γή ;
Υποστηρίζω οτι και αυτοί είναι βάρος στη γή διότι έχουν ένα μεγάλο ελάττωμα : Ανέχονται τα προβλήματα που τους δημιουργούν οι προηγούμενοι χωρίς να επαναστατούν .
- Το σπίτι τους κινδυνεύει απο τους πρεζάκηδες και τα κλεφτρόνια και αυτοί αρκούνται στο να βάλουν σύστημα συναγερμού.
- Οι χούλιγκανς τους σπάνε το αμάξι και αυτοί απλώς αγοράζουν άλλο .
- Οι μεθυσμένοι οδηγοί σκοτώνουν τα παιδιά τους και αυτοί απλώς τα θάβουν .
- Τα κόμματα δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους και αυτοί τα ξαναψηφίζουν !

Τί γνώμη να έχω για αυτή την άβουλη μάζα ; Τί συμπόνοια να νοιώσω για αυτά τα φυτά που δεν τα καταλαμβάνει η "ιερή οργή" ; Δεν αισθάνονται την επιθυμία δηλαδή να πάρουν το όπλο στο χέρι και να εξοντώσουν όλα τα παράσιτα της κοινωνίας που τους ρουφούν το αίμα ; Προφανώς δεν την αισθάνονται . Όπως και τα πρόβατα δεν έχουν καμιά επιθυμία να επαναστατήσουν ενάντια στον τσομπάνη .
Απο τα πρόβατα όμως τίποτα καινούργιο και θαυμαστό δεν ξεπήδησε . Τα καινούργια και τα θαυμαστά τα δημιουργεί το 2% . Εάν αυτό χαθεί τότε η κοινωνία βουλιάζει . Δεν υπάρχει κανείς να δώσει το φωτεινό παράδειγμα . Ο κακός γίνεται παράδειγμα για τον κακό . Ο μέτριος γίνεται παράδειγμα για τον μέτριο . Δεν υπάρχει ο "Πλαστήρας" που θα σώσει τη μάζα απο την καταστροφή .

Υποστηρίζω οτι αυτό που λέμε "ανθρώπινο είδος" στην πραγματικότητα είναι δύο ξεχωριστά είδη : Το είδος του 2% και το είδος του 98% . Μέσα σε κάθε βιολογικό είδος είναι αναμενόμενο να υπάρχει ποικιλομορφία . Τέτοιες αβυσσαλέες διαφορές όμως δεν νομίζω να συναντώνται σε άλλο πλάσμα πάνω στη Γή . Τί ομοιότητα μπορεί να έχει ο φιλόσοφος Αριστοτέλης με το κομματόσκυλο που κάνει παράνομες ελληνοποιήσεις , στην πρεσβεία της Μόσχας , για να τα κονομήσει και να αγοράσει εξοχικό στη Μύκονο ;

Θέλετε να εξοντώσετε ένα έθνος ; Δεν χρειάζονται ούτε βόμβες ούτε κανόνια . Απλώς δελεάστε αυτό το 2% με παροχές και πείστε το να εγκαταλείψει τη χώρα του και να έρθει στη δική σας .
Η Ελλάδα έχει γνωρίσει πολύ καλά αυτή την πρακτική . Τα τελευταία 50 χρόνια έχει υποστεί το πιό εξοντωτικό παιδομάζωμα της Ιστορίας της . Οι ΗΠΑ έχουν στραγγίσει τη χώρα απο ό,τι αξιόλογο μυαλό υπήρχε . Τα ερευνητικά κέντρα στην Αμερική είναι στελεχωμένα με ξένους εγκεφάλους που παράγουν τα όπλα για να μπορεί η Αμερική να βομβαρδίζει τις χώρες καταγωγής των εγκεφάλων !


ΠΗΓΗ: ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Ηλ. Δ/νση: polit2006@yahoo.com